Britanci zasegli 3,7 tone drog. Na trgu bi bila vredna 38,5 milijona evrov

Svet 13. Apr 202414:01 0 komentarjev
Britanska mornarica
Foto: PROFIMEDIA

Britanska mornarica v Indijskem oceanu zaplenila približno 3,7 tone drog. Ob prodaji na ulici bi bila vrednost zasežene droge okoli 33 milijonov funtov (38,5 milijona evrov).

Britanska mornarica je v dveh operacijah proti tihotapcem z drogo v Indijskem oceanu zaplenila okoli 3,7 tone heroina, metamfetamina in hašiša, je danes sporočilo britansko obrambno ministrstvo.

Ob prodaji na ulici bi bila vrednost zasežene droge okoli 33 milijonov funtov (38,5 milijona evrov). Več kot dve toni mamil so že uničili, še navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Pred tednom dni je britanska kraljeva mornarica sporočila, da je skupaj z ameriško obalno stražo na Karibih zasegla kokain in druga mamila v vrednosti skoraj 17 milijonov funtov.

Na Bližnjem vzhodu Britanci s fregato HMS Lancaster sodelujejo v varnostni operaciji pod vodstvom Kanade. Po navedbah britanskega obrambnega ministrstva je posadka helikopterja opazila sumljiv čoln, ki so ga potem preiskali in na njem našli skoraj 100 paketov heroina in metamfetamina. Kmalu zatem so opazili še jadrnico in jo po zasledovanju ustavili. Naj njej so našli 2,4 tone hašiša.

Obrambni minister Grant Shapps je poudaril, da je prav mornarica vodilna v britanskih prizadevanjih za boj proti trgovini z drogo po vsem svetu. “Njihova neumorna prizadevanja in strokovnost so kriminalnim mrežam zadali nov hud udarec,” je dodal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!