Britanska princesa Ana je v bolnišnici

Magazin 24. Jun 202414:58 0 komentarjev
princesa ana
Britanska princesa Ana (Foto: PROFIMEDIA)

Britanska princesa Ana je v bolnišnici, so sporočili iz Buckinghamske palače. 73-letna princesa se zdravi zaradi manjših poškodb in lažjega pretresa možganov, ki so posledica nesreče.

Iz Buckinghamske palače so sporočili, da se je 73-letna britanska princesa Ana na svojem posestvu v Gloucestershiru ponesrečila, in da so jo zaradi poškodb sprejeli v bolnišnico.

Princesa bo po napovedih zdravnikov hitro okrevala. Utrpela naj bi manjše telesne poškodbe in lažji pretres možganov, poroča BBC. da V bolnišnici ostaja na opazovanju.

“Kralj Karel III. je bil o nesreči obveščen in princesi skupaj z družino pošilja lepe pozdrave in ji želi čimprejšnje okrevanje,” še piše v izjavi Buckinghamske palače.

Kako se je princesa poškodovala, kraljeva družina v izjavi ni omenila, britanski tabloidi pa poročajo, da naj bi se nesreča zgodila med jahanjem oziroma oskrbovanjem konj, kjer naj bi jo konj brcnil v glavo.

Ali se bo princesa konec tedna udeležila napovedanega obiska v Kanadi, v palači niso omenili. Kanadski mediji poročajo, da je med njenimi načrti v Kanadi obisk slovesnosti ob vojnem spomeniku v Novi Fundlandiji.

Ana ena izmed najbolj priljubljenih v družini

Princesa Ana je znana kot ena izmed najbolj delavnih članov kraljeve družine, saj je njen urnik stalno zapolnjen z obveznostmi. Njen čut za javno dolžnost je tudi tisti, ki ji je pomagal postati ena izmed najbolj priljubljenih članic družine, v javnomnenjskih anketah ji državljani vselej izkazujejo zelo visoko podporo, piše BBC.

Danes 73-letna princesa Ana, hčerka pokojne kraljice Elizabete II., je znana predvsem po svoji ljubezni do konj in dosežkih v konjeniških športih. Bila je prva članica kraljeve družine, ki je tekmovala na olimpijskih igrah, in sicer leta 1976 v Montrealu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!