Britanska princesa Kate po operaciji dobro okreva (VIDEO)

Magazin 18. Jan 202415:52 0 komentarjev

Britanska princesa po operaciji, ki jo je prestala nedavno, dobro okreva, navedbe kraljevih virov povzema britanski BBC. Zdravi se v zasebni bolnišnici London Clinic, kjer je preživela drugo noč. Skupno naj bi tam ostala od deset do 14 dni. Tak jo je obiskal njen soprog, princ William.

Kensingtonska palača je sporočila, da je princesa prestala abdominalno operacijo. Znano je le, da ne gre za rakavo obolenje, poseg pa je bil načrtovan vnaprej. Glede na to, da bo v bolnišnici preživela dlje časa, nato pa še več mesecev okrevala, naj bi šlo za dokaj resno stanje. K opravljanju dolžnosti se bo po pričakovanjih vrnila po veliki noči.

V javnosti se je sicer 42-letna princesa nazadnje pojavila za božič, ko je po nizu obveznosti, vključno s televizijskim prenosom koncerta božičnih pesmi v Westminstrski opatiji, delovala zdrava.

V bolnišnici jo je obiskal njen soprog, princ William, ki so ga kamere ujele, ko je za volanom avtomobila zapuščal poslopje. William je obenem preložil v kratkem predvidene javne obveznosti, da bi ji lahko stal ob strani, obenem pa skrbel za njune tri otroke, 10-letnega Georgea, osemletno Charlotte in petletnega Louisa, poročajo britanski mediji.

Zanimanje medijev je veliko

Palača naj ne bi redno objavljala novosti v zvezi z njenim stanjem, kar pa ne zmanjša zanimanja medijev. Pred stavbo bolnišnice, v kateri sta se v preteklosti med drugim zdravila tudi princ Philip in sestra kraljice Elizabete II., Margareta, so se tako že utaborili številni fotografi in snemalne ekipe, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Novici o operaciji princese je sicer v sredo sledila še vest, da bo imel kralj Karel III. poseg zaradi povečane prostate.

Tako količina informacij o stanju princese kot pripravljenost 75-letnega kralja, da javno obelodani svoje zdravstvene težave, po poročanju BBC kaže na višjo raven odkritosti kraljeve palače v primerjavi s preteklimi leti, ko je bilo o zdravstvenem stanju članov družine znanega le malo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!