Brodolom v vodah Hongkonga: plovilo prelomilo na pol, več pogrešanih

Svet 02. Jul 202220:15 0 komentarjev
Hongkong
Zajem zaslona/REUTERS

V času tropske nevihte Chaba je v vodah blizu kitajskega Hongkonga potonilo plovilo, na katerem je bilo 30 ljudi. Doslej so rešili tri člane posadke, več kot 20 je še vedno pogrešanih.

Območje Hongkonga je zajela tropska nevihta Chaba, valovi in veter pa so v jutranjih urah po lokalnem času na pol prelomili plovilo, na katerem je bilo 30 ljudi. Večina, več kot 20, je pogrešanih, poroča tiskovna agencija Reuters.

Medtem ko so rešili tri člane posadke, se reševanje, v katerega je (bil) vključen tudi helikopter, morebitnih preživelih nadaljuje. Akcija poteka na območju okoli 300 kilometrov jugozahodno od Hongkonga. Reševanje otežujejo neugodne vremenske razmere.

Zaradi tropske nevihte Chaba, ki je prinesla obilne padavine in močne vetrove, so v Hongkongu omejili delovanje javnega prevoza, več obratov pa je zaprlo svoja vrata. Pred nevihto so med drugim svarili v provinci Guangdong na jugovzhodu Kitajske, ki obkroža Hongkong in kjer je nevihta dosegla kopno.

Hongkong je sicer ta teden obiskal kitajski predsednik Ši Džinping. Letos namreč mineva četrt stoletja, odkar so Britanci zapustili to območje. Kot smo že pisali, je kitajski predsednik v govoru, ki mu je sledila inavguracija nove uprave Hongkonga, izpostavil štiri želje za prihodnost mesta, in sicer krepitev lokalne uprave, krepitev gospodarstva, reševanje socialnih vprašanj in stabilnost v mestu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!