Čez dva tedna v Italiji v zaprte prostore le s covidnim potrdilom

Svet 22. Jul 202122:39 0 komentarjev
Mario Draghi
Remo Casilli/REUTERS

Od 6. avgusta naprej bo v Italiji za vstop v zaprte prostore in za udeležbo na množičnih dogodkih potrebno pokazati covidno potrdilo.

V Italiji bo od 6. avgusta za vstop v zaprte prostore, kot so restavracije, ter na množične dogodke potrebno covidno potrdilo, je zvečer sklenila vlada premierja Maria Draghija.

“Covidno potrdilo je instrument, ki bo Italijanom omogočil, da nadaljujejo svoje običajno življenje ob zagotovilu, da se ne bodo znašli med okuženimi,” je po seji vlade na novinarski konferenci dejal Draghi, ki je vse prebivalce pozval, naj se cepijo.

Potrdilo bo potrebno za vstop v gostinske lokalne, športne dvorane, muzeje, kinematografe in gledališča, v igralnice, na bazene ter za obisk športnih dogodkov in koncertov ali za kongrese. Diskoteke bo nadaljnjega ostajajo zaprte, je sklenila vlada, ki pa bo temu sektorju finančno pomagala.

Potrdilo že po prvem odmerku

Covidno potrdilo bodo Italijani lahko dobili že po prvem odmerku cepiva, prav tako ga bodo dobili tisti, ki so covid preboleli, in tisti, ki imajo največ 48 ur star negativen test.

Uvedbi covidnega potrdila je v vladi najbolj nasprotoval vodja skrajno desne Lige Matteo Salvini.

V Italiji se sicer število okuženih znova zvišuje, danes so zabeležili dobrih 5000 primerov okužb.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!