Covid v največji tovarni iPhonov na svetu povzroča težave

Svet 26. Okt 202214:44 1 komentar
iPhone
PROFIMEDIA

Kitajske oblasti še vedno vztrajajo pri ničelni toleranci do koronavirusa, vendar do izbruhov okužb, ki težave povzročajo tudi v gospodarstvu, še vedno prihaja. Zaradi množice okužb je prišlo tudi do motenj v največji tovarni iPhonov na svetu.

Na Kitajskem je zaradi covida-19 omejeno gibanje milijonov ljudi, občasni izbruhi okužb s koronavirusom so po vsej državi povzročili zaprtje številnih podjetij, med drugim so nastale tudi motnje v proizvodnji v največji svetovni tovarni telefonov iPhone. Neuradno naj bi bilo tam okuženih več deset tisoč ljudi, kar pa v podjetju zanikajo.

Do izbruha okužb je po navedbah francoske tiskovne agencije AFP prišlo v tovarni v mestu Žengžou, ki je največji proizvajalec iPhonov na svetu in zaposluje 300.000 ljudi. V podjetju Foxconn Technology Group, ki upravlja obrat, so širjenje virusa danes potrdili, a zagotovili, da sta delovanje in proizvodnja razmeroma stabilna.

“Zdravstveni in varnostni ukrepi za zaposlene se ohranjajo,” so dejali v tajvanskem proizvajalcu elektronike in zanikali navedbe, da je okuženih več deset tisoč zaposlenih. “Poslovni obeti za tekoče poslovno četrtletje ostajajo nespremenjeni,” so še pojasnili.

Kitajska kot zadnje večje svetovno gospodarstvo vztraja pri ničelni toleranci do covida. Da bi omejila širjenje virusa, še vedno izvaja množična testiranja in odreja dolgotrajne karantene. Ker pa se virus v zadnjih mesecih hitro spreminja in ga ni mogoče kar tako ustaviti, so mnogi nezadovoljni, prihaja tudi do sicer redkih protestov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje