Črnogorski Otok cvetja prodajajo za 80 milijonov evrov

Svet 10. Mar 202313:46 0 komentarjev
črnogorsko mesto Tivat
Mesto Tivat. (Foto: PROFIMEDIA)

V Črni gori za 80 milijonov evrov prodajajo Otok cvetja. V preteklosti je bilo na otoku elitno vojaško letovišče, nato so tu svoj dom našle družine upokojenih pripadnikov vojske. Predsednik občine Tivat Željko Komnenović upa, da bo novi lastnik otoku vrnil nekdanjo slavo.

V Črni gori prodajajo Otok cvetja, znan tudi kot Miholjska prevlaka, skupne površine 120.000 kvadratnih metrov. Začetna cena otoka, ki leži v zalivu Boka Kotorska in spada pod občino Tivat, je 80 milijonov evrov, je za lokalni Radio Tivat dejal predsednik občine Tivat Željko Komnenović.

Otok je od središča mesta Tivat oddaljen dva kilometra. Od 120.000 kvadratnih metrov 1.089 kvadratnih metrov predstavljajo stavbni objekti. Skupna površina plaž je 1.200 kvadratnih metrov.

“Podaja se celoten otok cvetja, kolikor vem, pa je začetna cena okoli 80 milijonov evrov. Občina Tivat nima veliko pristojnosti nad tem otokom, dejstvo pa je, da je trenutno zagotovo eden največjih finančnih virov in zelo pomemben za razvoj turističnega sektorja,” je za Radio Tivat dejal Komnenović. Dodal je, da je bil otok v preteklosti izjemno priljubljen kraj za poletne počitnice, in izrazil upanje, da mu bodo novi lastniki vrnili nekdanji sijaj.

Otok je danes v lasti eparhije Srbske pravoslavne cerkve v Črni gori, države in nekaterih zasebnikov.

V preteklosti je po pisanju črnogorskih medijev veljal za elitno vojaško letovišče, pozneje pa so tu svoj dom našle družine upokojenih pripadnikov vojske.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!