Čudež v Turčiji: po treh tednih iz ruševin rešili psa Aleksa (VIDEO)

Svet 02. Mar 202312:22 0 komentarjev
potres v turčiji
Haytap

Tri tedne po smrtonosnem potresu z magnitudo 7,8 so reševalci iz ruševin porušene stavbe na jugu Turčije v sredo potegnili živega psa, so danes poročali lokalni mediji. Reševalci v mestu Antakya, prestolnici v potresu močno prizadete province Hatay, so nato psa Aleksa predali turškemu združenju za zaščito živali Haytap v mestu.

Na videoposnetku turške zasebne tiskovne agencije DHA je videti, kako reševalci segajo med dve veliki betonski plošči in kličejo ujetega psa. “Ali prihaja?” je slišati enega od reševalcev, ki se je stiskal v majhni luknji v ruševinah porušene stavbe. Na posnetku je nato videti, kako reševalci objemajo rešenega psa, ki je videti čil in zdrav, ter mu ponujajo vodo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

“Za nas je pomembno vsako živo bitje, ljudje ali živali,” je za agencijo po čudežnem reševanju dejal eden od domačinov. V Antakyi, enem od mest, ki je bilo v potresu zravnano z zemljo, so reševalci doslej rešili na stotine ujetih mačk, psov, zajcev in ptic.

Pse, zajce, ptice in celo krave, pa je iz ruševin v mestu rešilo tudi omenjeno združenje za zaščito živali Haytap, potem ko so prejeli klice obupanih lastnikov. V njihovem šotoru veterinarji oskrbujejo in zdravijo ranjene živali.

Zgodbe o reševanju živali so dobrodošle dobre novice za državo, ki jo je februarja pretresla najhujša naravna nesreča v sodobni zgodovini.

V potresu, ki je jug Turčije in sosednjo Sirijo stresel 6. februarja, je v Turčiji umrlo več kot 45.000 ljudi, v sosednji Siriji pa okoli 6.000. Popolnoma uničenih je bilo več sto tisoč stavb.

Preberite še: Psi z misijo reševati življenja: kako urijo naše reševalce na štirih tačkah?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!