Čustven zapis znanega boksarja po smrti bratranca

Svet 22. Avg 202207:22 > 09:03 0 komentarjev
Tyson Fury
PROFIMEDIA

Boksar Tyson Fury je po smrti bratranca, ki so ga zabodli v Manchestru, pozval britansko vlado, naj uvede strožje kazni in s tem poskrbi za zajezitev zločinov. Svoj čustveni zapis je delil na družbenih omrežjih.

Prvak v težki kategoriji Tyson Fury je v nedeljo zvečer na družbenih omrežjih objavil daljši zapis, potem ko je zaradi napada z nožem umrl njegov bratranec Rico Burton. “Moj bratranec je bil sinoči umorjen. Zabodli so ga v vrat. Smešno postaja, da idioti nosijo nože. To se mora čim prej ustaviti. Britanska vlada mora uvesti višje kazni za kazniva dejanja z nožem. Ne veš, kako hudo je, dokler ne umre eden od tvojih. Življenje je zelo dragoceno in lahko ga hitro izgubiš, zato uživajte v vsakem trenutku. Počivaj v miru, Rico Burton,” je zapisal svetovni prvak po verziji WBC Tyson Fury.

Burton je umrl okoli 3. ure zjutraj pred nočnim klubom v soseski Goose Green v Altrinchamu (Manchester). “Ob prihodu na kraj dogodka sta bila tam dva moška, 17- in 31-letnik, ki sta imela vbodne rane. Občani so jima nudili prvo pomoč, dokler niso prišli policisti in reševalci. Oba so odpeljali v bolnišnico, a je 31-letnik pozneje umrl,” je zapisano v policijskem poročilu.

“To je brez dvoma nesmiseln napad in obe žrtvi bi se morali danes zjutraj vrniti domov, potem ko sta uživali v noči s prijatelji,” je dejal Ben Ewart iz manchestrske policije.

Zaradi smrti so prijeli mlajša moška in ju priprli. Policisti so v svojem poročilu še zapisali, da so povečali število policijskih patrulj na omenjenem območju in da je boj proti kriminalu z noži ena od prednostnih nalog.

V zadnjem letu desetodstotna rast napadov z nožem

V Veliki Britaniji si že leta prizadevajo zmanjšati kriminal z noži oziroma drugimi ostrimi predmeti, ki je po poročanju CNN opredeljen kot nacionalna kriza.

V zadnjem obdobju se znova spopadajo s porastom takšnih kaznivih dejanj. Od lanskega do letošnjega marca so obravnavali 49.000 kaznivih dejanj z noži oziroma drugimi ostrimi predmeti, kar je desetodstotno povečanje v primerjavi z istim obdobjem pred tem. Zaskrbljenost javnosti zaradi vbodov in strožje smernice za sodnike od leta 2015 so sicer privedle do daljših kazni, vendar po poročanju BBC mlajše storilce največkrat doleti opozorilo in ne zaporna kazen.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!