Deklica iz Kalifornije pridobila dovoljenje za lastništvo nad samorogom

Magazin 09. Dec 202210:15 1 komentar
samorog
County of Los Angeles Department of Animal Care and Control/Facebook

Deklici Madeline se je uresničila želja: mesto Los Angeles ji je izdalo dovoljenje, da si lahko lasti samoroga, če ga bo našla. A dovoljenje ni brez obveznosti.

Deklica Madeline ima bujno domišljijo in izjemno zavedanje, kako lahko birokracija uniči sanje. Ko ji je agencija, pristojna za nadzor nad živalmi v Los Angelesu, izdala dovoljenje za lastništvo nad samorogom, se ji je izpolnila velika želja, piše The Guardian. Samoroga pa bo morala pred tem najti.

Deklica je prejšnji mesec agenciji napisala kratko pismo: “Dragi Los Angeles, želim si, da mi odobrite, da imam na svojem dvorišču samoroga, če ga najdem.”

Direktorica agencije, pristojne za oskrbo in nadzor nad živalmi, Marcia Mayeda, je deklici odgovorila. Poslala ji je kovinsko značko v obliki srca v barvi vrtnice z napisom “Trajno dovoljenje za samoroga” ter belo puhasto plišasto žival samoroga z rožnatimi ušesi, vijoličastimi kopiti in srebrnim rogom.

Vendar ima prvo dovoljenje za lastništvo nad samorogom določene pogoje: deklica bo morala samorogu omogočiti dovolj sončne svetlobe, luninih žarkov in mavrice. Njegov rog pa bo morala enkrat mesečno polirati z mehko krpo. Med pogoji je tudi, da so vse bleščice, s katerimi bo posut samorog, nestrupene in biološko razgradljive. Madeline bo morala svojega samoroga enkrat na teden nahraniti z lubenico.

Mayeda je deklico pohvalila, ker ima “občutek za odgovorno lastništvo nad hišnimi ljubljenčki, saj je vnaprej prosila za dovoljenje” in premišljeno preučila “zahteve za zagotavljanje ljubečega doma živalim”.

Na družbenih omrežjih je agencija objavila sliko korespondence, dovoljenja, značke in plišaste igrače.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje