Del skalnate stene padel v brazilsko jezero, umrlo več ljudi

Svet 09. Jan. 202209:29
Delite:

Na jezeru Furnas v brazilski zvezni državi Minas Gerais se je v soboto zgodila nesreča, ko se je zrušil del skalnate stene in padel na čolne, polne ljudi. Umrlo je sedem ljudi, še trije so pogrešani.  

Kot je po nesreči povedal Edgard Estevo, vodja gasilcev v brazilski zvezni državi Minas Gerais, se trudijo identificirati žrtve. Po zadnjih podatkih naj bi v nesreči umrlo sedem ljudi, še devet jih je hudo poškodovanih, poroča britanski The Guardian. Na pomoč pri iskanju pogrešanih so prišli tudi potapljači.

Video, ki je zaokrožil po družbenih omrežjih, prikazuje jezero, na katerem je več manjših čolnov, polnih ljudi. V nekem trenutku se je del skalnate stene zrušil v vodo, pri tem pa padel neposredno na dve vozili.

Jezero je sicer priljubljena turistična atrakcija, ki leži okoli 420 kilometrov od Sao Paula. V zadnjih dneh je na tem območju močno deževalo, kar je skoraj 17 tisoč ljudi prisililo, da so zapustili svoje domove. Odgovorni predvidevajo, da bi lahko bilo za rahljanje stene krivo ravno to močno deževje.

 

 

Komentari

Vaš komentar