Deveti dan iskanja deklice: preiskava gre v dve smeri

Svet 03. Apr 202408:53 2 komentarja
Danka Ilić
Foto: Danka Ilić (Družbena omrežja)

Teče že deveti dan iskanja deklice Danke, ki je prejšnji teden izginila neznano kam. Preiskava gre trenutno v dve smeri: preiskujejo okolico naselja, v katerem so deklico zadnjič videli, in posnetek otroka z Dunaja, za katerega sumijo, da bi lahko bila pogrešana Danka.

Minuli torek je neznano kam izginila deklica Danka. Iskanje, ki ga spremlja celotna regija, se je prevesilo v deveti dan. Zadnje dni pristojne skrbi predvsem, da je preteklo že preveč časa, saj imajo z vsakim dnem manj uporabnih sledi.

Novo sporočilo dunajske policije: Sorodniki menijo, da je na posnetku pogrešana deklica

Iskanje trenutno poteka v novi fazi in gre v dve smeri. Še vedno preiskujejo okolico naselja, v katerem so deklico Danko zadnjič videli, ob tem pa analizirajo tudi posnetek deklice z Dunaja, za katero sumijo, da bi lahko bila Danka. Posnetek je sicer slabše kakovosti. Z njega tako ni mogoče razbrati, ali gre res za pogrešano deklico.

Videoposnetek je na eni od dunajskih postaj posnel srbski državljan, ki je ocenil, da je deklica podobna pogrešani Danki. Bila naj bi v družbi dveh žensk, za kateri trdi, da sta Romunki.

Srbska policija je zaradi posnetka že stopila v stik z avstrijsko policijo. Ta se intenzivno ukvarja z razjasnitvijo okoliščin, povezanih s posnetkom – ugotavljajo, ali gre za Danko in kdo sta ženski ob deklici.

Pojavil se je posnetek otroka, za katerega sumijo, da bi lahko bila pogrešana Danka.
Posnetek otroka, za katerega sumijo, da bi lahko bila pogrešana deklica. (Foto: zajem zaslona)

Danka Ilić je izginila z dvorišča družinskega posestva v Banjskem polju v Srbiji. Do zdaj so se policisti in kriminalisti osredotočali predvsem na preiskovanje posestva in kraja, kjer so deklico zadnjič videli. Preiskavo so razširili tudi na druge hiše, a do zdaj še brez uspeha.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje