Dodik užalil družino Đoković. Zdaj meni, da mu je televizija “postavila zasedo”

Svet 26. Apr 202314:14 > 16:48 1 komentar
Milorad Dodik
PROFIMEDIA

Predsednik Republike Srbske Milorad Dodik je znova razburil, tokrat z žaljivimi izjavami o družini Đoković. Na njegove besede se je odzval tudi oče priljubljenega teniškega igralca Novaka Đokovića Srđan Đoković.

Predsednik Republike Srbske Milorad Dodik je pred nedavnim snemanjem oddaje Oko na srbski Radioteleviziji (RTS) razburil z izjavami o družini Đoković.

Posnetek njegovih izjav, ki na televiziji sicer niso bile predvajane, je objavil poslanec v narodni skupščini Republike Srbske Nebojša Vukanović, njegova objava pa je zakrožila po družbenih omrežjih.

Dodik na posnetku okrca družino Đoković, rekoč, da je naporna, pri tem pa uporabi kopico žaljivih besed.

Oče priljubljenega teniškega igralca Novaka Đokovića Srđan Đoković se je na Dodikove izjave za srbski N1 odzval le z besedami: “Nimam komentarja.”

Kako pa se je odzval Dodik?

Potem ko je posnetek prišel v javnost, je Dodik skušal pojasniti svoje izjave in se opravičiti. Na Twitterju je zapisal, da se opravičuje, “če je špekulativno prikazovanje na družbenih omrežjih prizadelo člane družine Đoković”. “Mene je. Hvala RTS za mojo neprespano noč. Ne morem verjeti, da so to storili na tako gnusen način,” je zapisal ter kot “iskren občudovalec Novaka Đokovića kot teniškega igralca in človeka” njemu in njegovi družini zaželel vse najboljše. Za to, da so njegove žalitve prišle v javnost, je Dodik okrivil RTS, ki jo je obtožil, da mu je “postavila zasedo”. Napovedal je, da z njo ne bo več sodeloval.

RTS je medtem zaradi “nezakonite objave posnetka” napovedala uvedbo notranje preiskave, k preiskavi pa je pozvala tudi srbsko notranje ministrstvo in varnostno-obveščevalno agencijo BIA, poročajo regionalni mediji in tiskovne agencije.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje