Đokoviću v migrantskem hotelu odobrili kuharja, naprave za trening in telefon

Svet 08. Jan 202221:03 > 21:17 0 komentarjev
đoković
REUTERS

Predsednica srbske vlade Ana Brnabić je nocoj za srbske medije povedala, da je v pogovoru s predstavniki avstralskih oblasti najboljšemu teniškemu igralcu na svetu Novaku Đokoviću uspela izpogajati boljše pogoje bivanja v migrantskem hotelu Park v Melbournu, kjer je Đoković zaprt že tretji dan.

Najboljšemu teniškemu igralcu na svetu Novaku Đokoviću, ki je že tri dni zaprt v migrantskem hotelu Park v avstralskem Melbournu, so avstralske oblasti po posredovanju srbske premierke Ane Brnabić omogočile nekoliko lažje bivanje.

Kot poročajo srbski in hrvaški mediji, so ga preselili v drugo sobo z oknom, ki gleda na ulico, predvsem pa so mu odobrili kuharja, ki bo posebej zanj pripravljal hrano brez glutena.

Za Đokovića je znano, da se pri prehrani drži strogega reda; najprej je iz prehrane že pred leti izločil gluten, mlečne izdelke in rafiniran sladkor, sčasoma pa tudi popolnoma prešel na prehrano izključno rastlinskega izvora.

Ana Brnabić

Po posredovanju Brnabićeve so mu avstralske oblasti dale dostop tudi do naprav za vadbo, ki jih je zahteval, stik s svetom, zlasti z družino, pa so mu omogočile prek nadzorovanega prenosnega računalnika in predplačniškega telefona.

Đokovićevi odvetniki medtem v Avstraliji bijejo pravno bitko; skušajo dokazati, da je pridržanje Đokovića, ki je v Avstralijo pripotoval zaradi nastopa na odprtem teniškem prvenstvu Avstralije, neutemeljeno.

Đoković proti koronavirusu ni cepljen, je tudi znan po svojih anticepilskih stališčih, in ker ni cepljen, ga avstralske oblasti tudi niso spustile v državo. Zadržujejo ga v migrantskem hotelu dokler se ne razjasni, ali je vizo z medicinsko izjemo za vstop v državo dobil utemeljeno ali ne.

Novak Đoković
Susana Vera/REUTERS

Njegovi odvetniki so danes na sodišču v dokumentih, ki so objavljeni tukaj, razkrili, da je bil Đoković na testiranju 16. decembra pozitiven, da je prebolevnik in da je to podlaga za izdajo vize z medicinsko izjemo. A obenem se je izkazalo, da je še po testiranju na koronavirus, 17. decembra, hodil naokoli, o čemer pišemo tukaj.

Po napovedih bodo Đokovića na sodišču zaslišali v ponedeljek po avstralskem času (v nedeljo pozno zvečer po našem času), a po poročanju nekaterih medijih se utegne njegova pravna bitka tudi zavleči.

Predstavniki avstralskih pristojnih organov naj bi namreč sodišču že sporočili, da do ponedeljka ne bodo imeli pripravljene vse dokumentacije. Če bo postopek na sodišču preložen, bo morebitna Đokovićeva udeležba na odprtem prvenstvu Avstralije že močno ogrožena, saj se prvenstvo začne 17. januarja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!