Domačini rešili Madžara, ki sta z napihljivo blazino obtičala na hrvaškem otočku

Svet 29. Avg 202310:39 0 komentarjev
Reševanje madžarskih turistov s hrvaškega otočka
Tunera.info/YouTube/Zajem zaslona

Kljub slabi napovedi sta se madžarska turista v ponedeljek odločila, da z napihljivo blazino odplavata na otoček San Marino, ki leži le kakih 200 metrov od obale Novega Vinodolskega. Tam pa so ju ujeli močan veter in visoki valovi, zaradi česar so ju na varno pripeljali štirje domačini.

Štirje domačini z otoka Pag so v ponedeljek z otočka San Marino pri Novem Vinodolskem rešili madžarska turista. Na otok sta se odpravila na napihljivi blazini, z njega pa se zaradi močnega vetra in visokih valov nista mogla vrniti, poroča kvarnerski spletni portal Tunera.info.

Madžarski par se je na otok San Marino, ki leži v neposredni bližini kopnega, z napihljivo blazino odpravil kljub slabi vremenski napovedi. Ko se je želel vrniti na obalo, se je vreme že poslabšalo. Na umiritev razmer turista nista mogla počakati, ker je morala ženska vzeti zdravila.

Štiri domačine iz Novalje na Pagu so na pomoč poklicali s plaže. “Madžara sta se želela vrniti na kopno, a se nista mogla. Morje ju je premetavalo,” je za portal Tunera povedal eden od članov reševalne ekipe Luka Obradović, ki je v preteklosti sodeloval že v več reševalnih akcijah.

San Marino je od obale Novega Vinodolskega oddaljen približno 200 metrov. Na otoku so klopce, plaža in cerkvica, zaradi romantičnega videza pa je tudi priljubljen kraj za poroke.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!