Donatorska akcija za zdravljenje šestmesečnega Boška uspešno končana

Svet 18. Avg 202113:59 > 14:26 0 komentarjev
Boško
Osebni arhiv

Akcija zbiranja denarja za zdravljenje šestmesečnega Boška Guglete iz Srbije, ki trpi zaradi spinalne mišične atrofije, je dva dneva pred skrajnim rokom uspešno končana. Deček bo na Madžarskem prejel zdravilo Zolgensma, za katerega so prispevali tudi številni iz Slovenije.

“Natančno po 80 dneh zbiranja sredstev za najdražjo terapijo na svetu, sporočamo, da nam je uspelo. Naša sreča je neizmerna, hvaležnost pa večna,” je dečkova mama objavila na Instagramu.

Akcija zbiranja denarja za zdravljenje šestmesečnega Boška Guglete iz Srbije, ki trpi za spinalno mišično atrofijo, je tako dva dneva pred rokom uspešno končana. Deček bo na Madžarskem prejel zdravilo Zolgensma, za katerega so prispevali tudi številni iz Slovenije.

V čustvenem sporočilu se je njegova mama zahvalila vsem donatorjem in tistim, ki so pozive k sodelovanju objavljali na svojih družbenih omrežjih. Ob tem pa je spomnila, da so še številni otroci potrebni pomoči in potrebujejo terapijo, ki jim bo omogočila normalno življenje.

Na zdravljenje v Budimpešto

Da bi ga lahko sprejeli na terapijo v Budimpešti, kjer bo prejel najdražje zdravilo na svetu (Zolgensma), je družina morala zbrati 450 tisoč evrov. Zolgensma sicer stane 2,4 milijona evrov.

Boško je že osem tednov v bolnišnici v Novem Sadu na enoti tamkajšnje intenzivne terapije. Kot je povedal Boškov oče Janko, dečkova bolezen hitro napreduje. Diha s pomočjo respiratorja, mišice mu druga za drugo odpovedujejo in obstaja nevarnost, da mu bodo odpovedali pljuča in srce. Zato je pomembno, da odpotuje v Budimpešto in ujame termin, ki ga je dobil za zdravljenje.

 

Spomnimo, v Sloveniji smo leta 2019 z množičnimi donacijami zdravljenje z zdravilom Zolgensma v ZDA omogočili dečku Krisu Zudichu. V neverjetno kratkem času smo za Krisa, ki je moral zdravilo prejeti, preden je dopolnil drugo leto, zbrali skoraj štiri milijone evrov. Kris je danes star tri leta, njegovo zdravstveno stanje pa se je po terapiji precej izboljšalo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!