Dramatični posnetki tovornega vlaka, ki se je iztiril v ZDA (VIDEO)

N1 video 09. Mar 202312:48 1 komentar

Dim, ogenj, 22 vagonov nagnetenih po progi in lokomotiva v reki. V Zahodni Virginiji se je iztiril tovorni vlak, ki je trčil v skalni plaz na progi, ob nesreči pa je prišlo do izlitja dizelskega goriva v bližnjo reko. Trije člani osebja so bili poškodovani, a niso bili v smrtni nevarnosti. To je že druga železniška nesreča v ZDA v minulem mesecu.

Dramatični posnetki, posneti z brezpilotnim letalom, kažejo posledice iztirjenja tovornega vlaka družbe CSX Corp z 22 vagoni. Nesreča se je zgodila v sredo zjutraj v Zahodni Virginiji v ZDA.

Mediji poročajo, da je do nesreče prišlo zaradi skalnega plazu na progi, lokomotiva se je ob trčenju prevrnila v reko ob progi, pri čemer je prišlo do izlitja dizelskega goriva v vodo. Trije člani osebja, ki so bili v času nesreče v vodilni lokomotivi, so bili ob trku poškodovani, a njihova življenja niso bila ogrožena.

Kot so sporočili iz podjetja, so se iztirile štiri lokomotive vlaka in 22 praznih vagonov za premog. Nesreča se je zgodila na delu proge, kjer ni ogrožala prebivalstva. Podjetje je dodalo, da je v stiku z lokalnimi oblastmi, ki si prizadevajo za odpravo posledic.

Austin Simms/via REUTERS

Zvezna železniška uprava je sporočila, da spremlja iztirjenje, in dodala, da je bil požar pogašen. Povedala je tudi, da se je iztirjenje zgodilo na progi družbe Amtrak, ter da lahko povzroči  zamude pri izvajanju storitev.

Do iztirjenja je prišlo slab mesec potem, ko je v Ohiu iztiril vlak družbe Norfolk Southern, ob tem pa so zagoreli vagoni s strupenim vinilkloriom in drugimi nevarnimi kemikalijami. Prišlo je do iztekanja kemikalij, posledično so morali evakuirati več tisoč prebivalcev z območja na meji Ohia in Pensilvanije.

Po tej nesreči so se v javnosti pojavili pozivi k ukrepom za preprečevanje podobnih iztirjenj v prihodnosti.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje