Drame s talci v Teksasu je konec: vsi zajeti ponovno svobodni

Svet 16. Jan 202210:09 > 19:10 0 komentarjev
Teksas
Shelby Tauber/REUTERS

V sinagogi v majhnem mestecu v Teksasu je moški v soboto zajel štiri talce, med njimi priljubljenega lokalnega rabina. Po več kot desetih urah napetosti je policija vdrla v sinagogo in nepoškodovane osvobodila še zadnje tri talce. Ugrabitelj, po navedbah FBI britanski državljan Malik Faisal Akram, je mrtev, je sporočila policija.

V sinagogi v majhnem mestecu v Teksasu je moški v soboto zajel štiri talce, med njimi priljubljenega lokalnega rabina. Po več kot desetih urah napetosti je “reševalna ekipa vdrla v sinagogo” in osvobodila še zadnje tri talce. Nihče od njih ni poškodovan, ugrabitelj pa je mrtev, je sporočila policija.

Ameriški zvezni preiskovalni urad (FBI) je danes sporočil, da je bil ugrabitelj 44-letni britanski državljan Malik Faisal Akram. “Na tej stopnji nimamo nikakršnih indicev o morebitni vpletenosti drugih oseb,” so še zapisali v sporočilu za javnost FBI. Preiskavo nadaljujejo.

Teksas
Shelby Tauber/REUTERS

Ugrabitelj naj bi bil oborožen

Načelnik lokalne policije Michael Miller je na novinarski konferenci v soboto zvečer povedal, da so na prostosti vsi štirje zajeti talci. Prvi je bil izpuščen, prav tako nepoškodovan, nekaj ur prej, preostale tri pa so rešili z vdorom v sinagogo zvečer. “Osumljenec je mrtev,” je povedal.

Novinarji na terenu so malo pred novinarsko konferenco poročali o siloviti eksploziji in strelih v sinagogi. Policija je izpraznila okolico sinagoge in zaprla dostop do nje.

Po poročanju televizije ABC News je bil ugrabitelj oborožen in naj bi trdil, da ima bombe na neznanih lokacijah. Policija to še preiskuje.

Ugrabitelj naj bi po neuradnih navedbah zahteval izpustitev pakistanske znanstvenice Afije Sidiki, ki je bila leta 2010 v New Yorku obsojena na 86 let zapora zaradi domnevnega umora ameriških agentov v Afganistanu. Kazen prestaja v zaporu v Teksasu. Policija teh navedb ni potrdila, je pa sporočila, da se je ugrabitev “nanašala na zadevo, ki ni neposredno ogrožala judovske skupnosti”.

Teksas
Shelby Tauber/REUTERS

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!