Družina moškega, ki je zapeljal z mostu, zaradi zemljevidov toži Google

Svet 21. Sep 202307:24 2 komentarja
Google Zemljevidi
PROFIMEDIA

Družina moškega iz ZDA, ki je utonil, ko je leta 2022 na poti domov zapeljal s porušenega mostu, trdi, da je umrl, ker Google ni posodobil svojih zemljevidov. Odločila se je za tožbo.

Philip Paxson je umrl septembra 2022, ko je poskušal zapeljati čez poškodovani most v mestu Hickory v Severni Karolini.

Paxson, oče dveh otrok, se je vračal domov s hčerkine zabave za deveti rojstni dan, ki ga je praznovala pri prijateljih, v času smrti pa je bil v neznani soseski, družina navaja v tožbi, ki jo je vložila zoper Google. Njegova žena je pred tem domov odpeljala hčerki, on pa je ostal, da bi pomagal pospravljati.

“Ker ni poznal lokalnih cest, se je zanašal na Google Zemljevidi in pričakoval, da ga bodo varno usmerili domov k ženi in hčerkama,” so v izjavi o tožbi zapisali odvetniki družine.

Porušen most v Severni Karolini
Porušen most. (Vir: Družina Paxson)

“Tragično je, da je med previdno vožnjo v temi in dežju nič hudega sluteč sledil zastarelim Googlovim navodilom do kraja, za katerega je njegova družina pozneje izvedela, da so ga skoraj desetletje imenovali ‘most, ki ne vodi nikamor’, in padel v potok Snow Creek, kjer je utonil.”

Lokalni prebivalci so se po zrušenju mosta leta 2013 večkrat obrnili na Google, da bi spremenil svoje zemljevide, je še navedeno v tožbi.

Po poročanju časopisa Charlotte Observer so zaradi vandalizma manjkale ovire, ki so bile običajno nameščene pred podrtim mostom. Družina Paxson toži tudi tri lokalna podjetja, za katera trdijo, da so bila dolžna vzdrževati most.

“Najini deklici sprašujeta, kako in zakaj je umrl njun očka, jaz pa ne najdem besed, ki bi jih razumeli, saj kot odrasla oseba še vedno ne morem razumeti, kako so lahko odgovorni za GPS in most ravnali s takšnim pomanjkanjem spoštovanja do človeškega življenja,” je v izjavi povedala njegova žena Alicia Paxson.

Z Googla so se odzvali z besedami, da globoko sočustvujejo z družino Paxson. Dodali so, da je njihov cilj, da so v Google Zemljevidih natančna navodila in da tožbo preučujejo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje