Dunajski operni ples vnovič odpovedan. Če ga ne bi, bi poslali “napačen signal”

Koronavirus 08. Dec 202121:49 0 komentarjev
PROFIMEDIA

Podobno kot že letos tudi prihodnje leto dunajskega slovitega opernega plesa ne bo, in sicer zaradi pandemije covida-19, je danes sporočila avstrijska vlada.

Če bi še naprej vztrajali pri izvedbi dogodka, napovedanega za 24. februar, bi po oceni avstrijske vlade poslali “napačen signal” ljudem, medtem ko se Avstrija prav v teh dneh začenja odpirati po treh tednih strogega zaprtja.

Kot je še opozorila državna sekretarka na ministrstvu za kulturo Andrea Mayer, je operni ples pač dogodek, na katerem dosledno ohranjanje varne razdalje ni mogoče. Spomnila je, da bodo sicer na zvezni ravni od nedelje znova dovoljeni večji kulturni in družabni dogodki, a ob strogih pogojih, med drugim le z obveznimi maskami FFP2 in določenimi sedišči.

“Storili smo prav vse za ohranitev možnosti, da se operni ples vendarle lahko odvije. A celotna situacija tega trenutno preprosto ne omogoča,” je odpoved komentiral direktor avstrijske državne opere, kjer poteka operni ples, Bogdan Roščić. Kot je pojasnil, terja ples večmesečne priprave, tudi s strani partnerjev in dobaviteljev, in ti roki zdaj niso več izvedljivi.

Omenjeni ples sicer v severni sosedi velja za enega glavnih družabnih dogodkov leta, ki se ga redno udeležujejo domača in tuja politična in gospodarska elita ter številni zvezdniki. Ponavadi privabi na tisoče gostov, cene vstopnic pa so se nazadnje gibale med 315 in kar 23.600 evri.

Že lani so ples zaradi pandemije odpovedali, medtem ko je bil pred tem odpovedan edinole leta 1991 v času zalivske vojne.

dunajski operni ples
PROFIMEDIA

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!