Eden od pilotov padlega hrvaškega letala že doma, operacija drugega uspešna

Svet 07. Dec 202220:01 0 komentarjev
mig-21, strmoglavljenje, hrvaška
Hrvatska vatrogasna zajednica

Hrvaško ministrstvo za obrambo je sporočilo, da je stanje obeh pilotov, ki sta se v torek katapultirala iz strmoglavljenega letala mig-21, stabilno. Enega so iz bolnišnice že odpustili domov, drugi pa je operacijo uspešno prestal. Vzrok za letalsko nesrečo še naprej ostaja neznan.

Pilota hrvaškega letala mig-21, ki je v torek strmoglavilo v bližini mesta Slatina na Hrvaškem, sta v dobrem stanju, je sporočilo hrvaško obrambno ministrstvo. Eden od pilotov je bil že odpuščen iz bolnišnice, drugi je operacijo uspešno prestal.

Čeprav je poveljnik hrvaških zračnih sil Michael Križanec v torek zvečer že sporočil, da je bil vzrok za nesrečo okvara motorja, pa je hrvaško ministrstvo za obrambo dan kasneje sporočilo, da uradni vzrok za padec letala za zdaj še ostaja neznan. Kriminalistična vojna policija in letalski vojni preiskovalci bodo zaradi nesreče izvedli preiskavo.

Spomnimo: v torek okoli 14. ure je v bližini mesta Slatina na Hrvaškem na nenaseljenem območju strmoglavilo letalo hrvaških zračnih sil mig-21. Pilota sta se iz letala pravočasno katapultirala.

Po navedbah obrambnega ministrstva je letalo strmoglavilo med vadbenim poletom. Upokojeni vojaški pilot Ivan Selak je za N1 Zagreb povedal, da je najverjetneje prišlo do tehnične težave. “Vse je možno, tudi na primer, da bi ptica priletela v motor,” je dejal.

Predsednik vlade Andrej Plenković je potrdil, da se je nesreča zgodila med rutinskim letom, tudi sam pa naj bi kot vzrok za nesrečo navajal tehnično napako. Natančen vzrok bo sicer znan po preiskavi. Kot poroča N1 Zagreb, se je letalo ob padcu prepolovilo in zgorelo, ostal pa je le njegov rep.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!