Oglasila se je Kate in razložila, kaj je v ozadju sporne fotografije

Svet 11. Mar 202412:19 2 komentarja
Prva uradna fotografija princese Kate Middleton po operaciji
Prva uradna fotografija princese Kate Middleton po operaciji (Foto: KensingtonRoyal/X)

Nedeljska objava fotografije valižanske princese z otroki ni pomirila javnosti, ki se sprašuje, kje je Kate. Več tujih agencij je namreč umaknilo fotografijo z razlago, da gre za domnevno digitalno spremenjeno fotografijo. Zdaj se je odzvala Kate, ki je sporočila, da se občasno ukvarja z amaterskim urejanjem fotografij, in se opravičila za zmedo.

Kensingtonska palača je v nedeljo ob britanskem materinskem dnevu objavila fotografijo valižanske princese Kate s svojimi otroki. Čeprav je kraljeva družina mislila, da bo javnost, ki se sprašuje, kaj se dogaja s Kate, s tem pomirila, pa je povzročila še več zmede.

Več tujih agencij, med njimi Associated Press in Reuters, se je po objavi fotografije odločilo za njen umik, saj je vidno popravljena in ni ustrezala uredniški politiki agencij. “Po analizi se je izkazalo, da je bila fotografija valižanske princese in njenih otrok spremenjena in posledično umaknjena,” je sporočila agencija Associated Press.

Že ob njeni objavi so se namreč pojavili dvomi o pristnosti fotografije. Številni so poudarili, da agencije ne umikajo fotografij zlahka, kar kaže, da je z njo “nekaj resno narobe”.

Na fotografiji izstopa več podrobnosti, ki potrjujejo dvome o pristnosti. Med njimi je denimo del rokava princese Charlotte, nenavaden položaj prstov desne roke princa Louisa in manjkajoč del zadrge na jakni Kate Middleton.

Princesa se je na obtožbe zdaj odzvala na uradnem profilu princa in princese na družbenem omrežju X. “Kot mnogi ljubiteljski fotografi občasno eksperimentiram z urejanjem fotografij. Želim se opravičiti za zmedo, ki jo je povzročila družinska fotografija, ki smo jo delili včeraj,” je zapisala in zaželela vsem srečen materinski dan.

Javnost pa tudi z njeno razlago ni zadovoljna. Britanski novinar in voditelj Piers Morgan, ki velja za velikega podpornika kraljeve družine, je denimo na družbenem omrežju X zapisal, da bi morala kraljeva družina v tem primeru objaviti originalno fotografijo. “Če je šlo za zgolj majhno napako pri neškodljivi obdelavi fotografije, to nikogar ne bi zmotilo. Če ne objavijo originalne fotografije, se bodo teorije zarote, ki so jih skušali zatreti, le še poslabšale,” je zapisal.

Dogajanje okoli princese že skoraj dva meseca zaposluje javnost. Ta se je namreč, odkar je 17. januarja prestala operacijo, v javnosti pojavila zgolj enkrat, ko so jo fotografski objektivi ujeli na sovoznikovem sedežu družinskega terenskega vozila pri dvorcu Windsor. Javnost zrnati fotografiji ni verjela, saj so se nemudoma pojavila ugibanja, da ob Carole Middleton ne sedi Kate, temveč njena dvojnica.

Kate Middleton
Foto: X/@PopBase

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje