Francoski predsednik prepričan, da se bo Rusija vmešala v olimpijske igre

Svet 04. Apr 202415:07 1 komentar
Emmanuel Macron
Emmanuel Macron (Foto: David W. Cerny/ REUTERS)

Francoski predsednik Emannuel Macron je zaskrbljen zaradi prihajajočih olimpijskih iger v Parizu, prepričan je, da se bo v športni dogodek z dezinformacijami vmešala Rusija.

Francoski predsednik Emmauel Macron je danes izrazil prepričanje, da so z informacijskega vidika tarča Rusije tudi olimpijske igre, ki jih bo poleti gostil Pariz.

Tako kot pred njim ministrica za mlade, šport in olimpijske igre Amelie Oudea-Castera je tudi on potrdil, da slovesnost ob odprtju še naprej načrtujejo na Seni.

Kot je v nagovoru ob odprtju vodnega centra v Saint-Denisu dejal Macron, ne dvomi, da Rusija informacijsko cilja tudi olimpijske igre, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Glede teroristične grožnje in s tem povezane otvoritvene slovesnosti, predvidene na reki Seni, je Oudea-Castera v sredo dejala, da trenutno ne obstaja posebna grožnja olimpijskim igram v Parizu, Macron pa je danes priznal, da ta sicer že leta visi nad Francijo. Kljub temu še vedno načrtujejo slovesnost ob odprtju na Seni, je potrdil tudi on.

Kljub temu so pripravljeni na več scenarijev. “Če bi se grožnja razvijala, če bomo ocenili, da bi okoliščine to zahtevale, bomo imeli pripravljene tudi druge scenarije,” je pojasnil, ni pa predstavil drugih podrobnosti.

Je pa Macron po kritikah na desnici podprl idejo, da bi na slovesnosti ob odprtju nastopila francosko-malijska glasbena zvezdnica Aya Nakamura. “Če bo del slovesnosti z drugimi umetniki, menim, da je to dobra stvar, je dejal in dodal, da bi nam tako igre kot slovesnost morale biti podobne. “Ona je del francoske kulture in francoske glasbe,” je poudaril.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje