Zaradi velikega požara na hrvaškem otoku Čiovo pridržana dva moška

Svet 28. Jul 202307:07 > 11:38 0 komentarjev
Čiovo
Hrvatska vatrogasna zajednica HVZ/TWITTER

Na hrvaškem otoku Čiovo je v četrtek popoldne izbruhnil večji požar. Gasilcem, ki so bili na terenu vso noč, je požar uspelo obkoliti in ga preusmeriti stran od naselij, a gašenje še vedno poteka, pomagajo tudi kanaderji. Splitska policija je pridržala dva moška.

Splitska policija je pridržala moška, ki sta povezana s požarom na hrvaškem otoku Čiovo, piše Index.

Več informacij policija ni posredovala, saj preiskava še poteka. Prav tako ni znano, ali je šlo za požig ali nesrečo.

Kot smo poročali, je močna burja ogenj razširila po notranjosti otoka proti naselju Slatine.

Po informacijah hrvaškega Indexa je ponoči 145 gasilcem požar uspelo obkoliti in preusmeriti stran od naselij. Poveljnik trogirskih gasilcev Marin Buble je zjutraj za Radio Split povedal, da je požar še vedno aktiven in da čakajo na pomoč iz zraka. Po njegovih navedbah je zgorelo več kot 400 hektarjev površin. Letala za gašenje so nekaj pred osmo uro priletela do požarišča, navaja Index.

Že v četrtek so pri gašenju pomagali trije kanaderji in tri manjša letala za gašenje Air Tractor. Zaradi okvare je moral požarišče kasneje zapustiti en kanader, ki ga je nadomestil dodatni air tractor. Prav zaradi pomoči iz zraka so v četrtek zaprli zračni prostor nad bližnjim Trogirjem. Delo letal za gašenje so sicer oteževali tudi civilni droni, s katerimi so radovedneži preletavali požarišče. Gasilci in policija so zato vse pozvali, naj tega ne počnejo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!