Giorgia Meloni izrazila podporo Ukrajini

Svet 28. Sep 202210:57 1 komentar
Giorgia Meloni
PROFIMEDIA

Potem ko ji je za zmago na italijanskih volitvah čestital predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski, je vodja postfašistične stranke Bratje Italije Giorgia Meloni zagotovila vso podporo Kijevu v vojni zoper Rusijo.

Giorgia Meloni, ki se ji obeta položaj italijanske premierke, je obljubila podporo Ukrajini. V odgovoru na čestitke ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega ob zmagi njenih Bratov Italije na nedeljskih parlamentarnih volitvah je v torek zvečer tvitnila, da Kijev lahko računa na “lojalno podporo za svobodo ukrajinskega naroda”.

“Ostanite močni in ohranite trdno vero,” je Meloni po poročanju tujih tiskovnih agencij še zapisala v odgovoru Zelenskemu v angleškem jeziku.

“Cenimo stalno podporo Italije Ukrajini v boju proti ruski agresiji. Računamo na produktivno partnerstvo z italijansko vlado,” pa je v italijanščini tvitnil Zelenski.

Vlada dosedanjega italijanskega premierja Maria Draghija je odločno podpirala sankcije EU proti Rusiji zaradi vojne v Ukrajini. Tudi evroskeptična Meloni je vseskozi na strani Kijeva, medtem ko njena partnerja v desnem zavezništvu, vodja Lige Matteo Salvini in vodja stranke Naprej Italija Silvio Berlusconi veljata za dolgoletna zaveznika ruskega predsednika Vladimirja Putina. Salvini je med kampanjo tudi kritiziral sankcije, češ da samo škodujejo EU.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje