Gosta megla na ameriški avtocesti povzročila nalet 158 vozil

Svet 24. Okt 202310:44 0 komentarjev
Nalet v Louisiani
Foto: PROFIMEDIA

Gosta megla je v ameriški zvezni državi Louisiana na avtocesti povzročila nalet 158 vozil. V verižnem trčenju je umrlo sedem ljudi, več vozil pa je tudi zgorelo.

V južni ameriški zvezni državi Louisiana je izredno gosta megla na avtocesti povzročila nalet najmanj 158 vozil in terjala sedem smrtnih žrtev, je danes sporočila policija. Več kot 25 ljudi so odpeljali v bolnišnico, številni pa so zdravniško pomoč poiskali sami, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Tako imenovana super megla je na avtocesti številka 55, približno 48 kilometrov od New Orleansa, povzročila obsežen nalet vozil. Na fotografijah, ki jih je objavila policija, sta bila oba pasova na mostu na avtocesti zaprta zaradi razbitin vozil, med katerimi jih je več zgorelo.

Na avtocesti je po poročanju policije izbruhnil požar, eno vozilo pa je zapeljalo z mostu in padlo v vodo pod njim.

Nalet v Louisiani Nalet v Louisiani
Foto: PROFIMEDIA
Nalet v Louisiani Nalet v Louisiani
Foto: PROFIMEDIA
Nalet v Louisiani Nalet v Louisiani
Foto: PROFIMEDIA

“Super megla nastane, ko se mešanica dima in vlage, ki se sprošča iz vlažnih tlečih organskih snovi, kot so grmičevje, listje in drevesa, pomeša s hladnejšim zrakom,” pojasnjuje ameriška meteorološka agencija. Ko se pojavi, se lahko vidljivost zmanjša na manj kot tri metre.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!