Grobovi ruskih mafijcev kot spomeniki trenirkam in zlatim verižicam

Magazin 11. Dec 202119:50 0 komentarjev
ruski grob, mafija
PROFIMEDIA

V ruskem mestu Jakaterinburg se nahaja pokopališče s precej nenavadnimi nagrobnimi kamni. Tam so namreč pokopani številni šefi ruskega podzemlja, ki so želeli svoje bogastvo in videz ovekovečiti ter so na temne nagrobnike vgravirali svoje podobe - v trenirkah in z zlatimi verižicami.

Vse bogastvo sveta ni vredno nič, če ga ne moreš vzeti s seboj v grob, pravi star pregovor. Ruski mafijski šefi pa so si to vzeli kot izziv, čemur pričajo nagrobni kamni pokopališča v ruskem mestu Jekaterinburg, kjer so pokopana sama velika imena ruskega podzemlja iz 90. let prejšnjega stoletja.

Pod krošnjami dreves se bohotijo veliki črni nagrobniki, prizori na njih pa so vse prej kot običajni. Na nagrobnih kamnih so namreč vgravirane podobe mafijcev, oblečenih v trenirke in zlate verižice. Številni razkazujejo tudi svoje tetovaže, v rokah pa nemalokrat držijo cigarete ali ključe do svojih avtomobilov, večinoma Audijev, Toyot in Lad.

Ženski nagrobniki so prav tako neobičajni, s to razliko, da so partnerice mafijašev v mini krilih in visokih petah. Tudi pri njih zlat nakit ne sme umanjkati.

Turbulentna devetdeseta leta, ki so prinesla razpad Sovjetske zveze in s tem komunizma, so izbranim možem ruskega podzemlja prinesla obilno bogastvo. Obdobje pa so zaznamovali tudi številni mafijski obračuni in organiziran kriminal. Eno izmed glavnih prizorišč je bilo tudi mesto Jakaterinburg, kjer je “poslovala” kriminalna združba Uralmash.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!