Guverner Luganska: Severodoneck je zdaj večinoma pod ruskim nadzorom

Svet 08. Jun 202221:00 0 komentarjev
Severodoneck
PROFIMEDIA

Mesto Severodoneck na vzhodu Ukrajine je po hudih spopadih večinoma pod ruskim nadzorom, medtem ko je mesto Lisičansk, ki se nahaja na drugem bregu reke Siverski Donec, močno uničeno, je sporočil guverner regije Lugansk Sergej Hajdaj.

“Moskovske sile nadzorujejo velik del Severodonecka. Industrijska cona je še vedno naša, v njej ni Rusov. Spopadi potekajo le na ulicah znotraj mesta,” je na Telegramu sporočil guverner regije Lugansk Sergej Hajdaj. “Rusi streljajo na vse, uničujejo vse hiše v Severodonecku, s tanki in topništvom. Streljajo tudi na industrijsko cono, vendar se spopadi nadaljujejo, naši fantje se upirajo na ulicah,” je dodal.

Strateško pomembno mesto Severodoneck, ki je imelo pred rusko invazijo približno 100.000 prebivalcev, je sedaj v središču ruske ofenzive. Osvojitev Severodonecka bi ruskim enotam olajšala nadaljnji prodor globlje v vzhodno regijo Donbas.

Lisičansk medtem ostaja pod popolnim nadzorom ukrajinske vojske, vendar je tarča močnega in kaotičnega obstreljevanja, je dejal Hajdaj in obtožil ruske sile, da namerno napadajo bolnišnice in centre za razdeljevanje humanitarne pomoč. Dodal je, da je uničenje ogromno.

Hajdaj je že zjutraj priznal, da se bodo ukrajinske sile zaradi ruskega napada morda prisiljene kmalu umakniti iz Severodonecka na bolje utrjene položaje.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!