Hrvaška o uvedbi nadzora na meji: Glede na potrebe prilagajamo policijski sistem

Slovenija 18. Okt 202320:16 0 komentarjev
mejni prehod
Jaka Vinšek/BOBO

Na Hrvaškem pozorno spremljajo napoved, da bo po Italiji tudi Slovenija uvedla nadzor na notranjih mejah s Hrvaško in Madžarsko. Uvedbo je za N1 uradno potrdil tudi notranji minister Boštjan Poklukar.

Hrvaško ministrstvo za notranje zadeve po poročanju N1 Zagreb še ne želi komentirati napovedane namestitve policijskih enot na meje Italije in Hrvaške.

“Spremljamo razmere in glede na razvoj situacije prilagajamo policijske enote in sistem varovanja,” so dejali na hrvaškem ministrstvu. N1 Zagreb sicer poroča, da naj bi Slovenija od Italije prejela noto, po kateri namerava z 21. oktobrom uvesti nadzor na mejah.

Hrvaška policija po poročanju N1 Zagreb sicer s slovenske strani še ni prejela uradne napovedi uvedbe nadzora na meji s Hrvaško.

Kot so za hrvaški medij pojasnili poznavalci mejne problematike, gre pri napovedani uvedbi notranjega nadzora s strani Slovenije za povečan nadzor policije na širšem mejnem pasu.

Notranji ministri se bodo o tem lahko pogovarjali že v četrtek v Luksemburgu, kjer bo ena izmed tem tudi stanje na schengenskih mejah, dodaja N1 Zagreb.

Odločitev Slovenije sledila napovedi Italije

Kot smo na N1 poročali danes, bo po Italiji tudi Slovenija uvedla notranji nadzor na meji s Hrvaško in Madžarsko. Napovedan ukrep je za N1 uradno potrdil tudi notranji minister Boštjan Poklukar.

Pred tem se je zaradi nevarnosti terorizma za uvedbo notranjega nadzora na meji s Slovenijo odločila Italija.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!