Hrvaška: odstranili 20-kilogramski tumor. Pacientka mislila, da se je le zredila

Svet 10. Avg 202318:24 1 komentar
Darko Milinović/FACEBOOK

Iz Hrvaške prihaja presenetljiva novica. V Gospiću v pokrajini Lika so ženski odstranili kar dvajset kilogramov težek tumor. "Bilo je težavno, a Ivanka je danes s svojimi najdražjimi," je opisal kirurg. Pacientka pa je po posegu dejala, da ni vedela, da ima zdravstvene težave. "Nisem imela težav, samo trebuh sem imela vsak dan večji. Mislila sem, da sem se zredila," je povedala za hrvaški Jutarnji list.

Hrvaški kirurg, sicer nekdanji hrvaški zdravstveni minister, Darko Milinović je na Facebooku sporočil novico o uspešno opravljeni operaciji kar dvajset kilogramov težkega tumorja. Objavil je tudi fotografije posega.

“To je bil največji tumor, ki smo ga doslej operirali, tehtal je okoli 20 kilogramov. Bilo je težavno, a Ivanka je danes doma, s svojimi najdražjimi,” je zapisal Milinović, direktor hrvaške bolnišnice Gospić. Pacientki, ki so ji tumor odstranili iz trebuha, je zaželel vso srečo in dodal, da je novico o uspešno opravljeni operaciji objavil na njeno željo.

Pacientka je za Jutarnji list povedala, da dolgo časa ni vedela, da ima zdravstvene težave.

“Nobenih zdravstvenih težav nisem imela, samo trebuh je bil vsak dan večji. Mislila sem, da sem se zredila ali da imam morda kakšne prebavne motnje ali težave s črevesjem. Nato sem šla na ultrazvok trebuha, a ni nič pokazal. Naredili so še CT, ki je razkril tumor. Nato se je v bolnišnici v Gospiću vse začelo odvijati zelo hitro,” je opisala za hrvaški časnik. Ali je šlo za benigni ali maligni tumor, bo pokazala laboratorijska analiza.

Pacientka se je zdravnikom ponovno zahvalila. “Res so mi zelo pomagali, bilo me je strah, a mi je osebje res dalo veliko opore,” je še strnila za Jutarnji list.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje