Hrvaški minister, ki je povzročil tragično nesrečo, ni bil pod vplivom alkohola

Svet 14. Nov 202317:06 1 komentar
Prometna nesreča hrvaškega obrambnega ministra Maria Banožića
Foto: Davor Javorovic/Pixsell/Bobo

V vzorcu krvi razrešenega hrvaškega obrambnega ministra Maria Banožića, ki je v soboto povzročil prometno nesrečo s smrtnim izidom, niso ugotovili prisotnosti alkohola. Pred tem so nekateri mediji navajali, da naj bi bil Banožić pod vplivom alkohola.

V vzorcu krvi, ki so ga po prometni nesreči s smrtnim izidom odvzeli od zdaj že nekdanjega hrvaškega ministra za obrambo Maria Banožića, niso ugotovili prisotnosti alkohola, so danes sporočili s hrvaškega državnega tožilstva. S tem so zanikali navedbe nekaterih medijev, da je Banožić, ko je povzročil prometno nesrečo, vozil pod vplivom alkohola.

Nekateri hrvaški mediji so danes navajali neuradne informacije, da so v bolnišnici v Vinkovcih v vzorcu krvi Banožića ugotovili 0,21 promila alkohola.

Z županijskega državnega tožilstva v Vukovarju so popoldne zanikali te navedbe in sporočili, da v analiziranih vzorcih krvi in urina v času nesreče niso ugotovili prisotnosti alkohola ali drog, psihotropnih snovi in zdravil, ki bi vplivali na psihofizične sposobnosti osumljenca. Pojasnili so še, da so rezultate toksikološke analize krvi in urina dobili v ponedeljek popoldne.

Razrešenega ministra Banožića bo policija kazensko ovadila zaradi suma povzročitve prometne nesreče s smrtnim izidom iz malomarnosti. Če ga bo sodišče spoznalo za krivega, mu grozi do osem let zapora.

Tožilstvo še ni prejelo kazenske ovadbe proti ministru

Županijsko državno tožilstvo je danes sporočilo, da še vedno niso prejeli kazenske ovadbe proti Banožiću. Dodali so tudi, da bodo zaradi informacij, objavljenih v medijih, pristojni policijski upravi naložili preiskavo, da bi preverili njihovo točnost.

Nesreča se je zgodila v soboto zjutraj blizu Vinkovcev, ko je Banožić z osebnim avtomobilom v gosti megli nevarno prehiteval tovorno vozilo, pri tem pa trčil v kombi, ki je pripeljal iz nasprotne smeri. 40-letni voznik kombija je nesreči umrl, poškodovanega Banožića pa so sprva odpeljali v lokalno bolnišnico, nato pa premestili v klinični center v Osijeku, kjer okreva po hudih poškodbah.

Kot so danes sporočili iz osiješkega kliničnega centra, se je zdravstveno stanje Banožića rahlo izboljšalo. Dodali so, da je pri zavesti, še vedno pa poteka intenzivna terapija.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje