V Zagrebu 11 prijav o bombah v nakupovalnih centrih, vse so bile lažne

Črna kronika 12. Jun 202211:39 > 19:31 0 komentarjev
Zagreb
Nikolina Matošević/N1

Zagrebški policisti so prijeli 11 prijav o bombah v hrvaški prestolnici. Te naj bi bile v nakupovalnih središčih, ki pa so po evakuaciji že ponovno odprla svoja vrata. Šlo je za lažne preplahe, saj policija pri pregledu stavb ni našla eksplozivnih teles.

Zagrebška policija je za hrvaški N1 potrdila, da so v kratkem obdobju – pol ure – prejeli več prijav o eksplozivnih sredstvih, domnevno postavljenih v nekaj nakupovalnih centrih na območju mesta Zagreb. Dodali so, da je policija sprejela ustrezne ukrepe za ugotavljanje okoliščin. Policisti so tako preiskovali, ali grožnje predstavljajo nevarnost in zagotavljali varnost meščanov. Kasneje se je izkazalo, da so bile prijave poslane z naslova e-pošte [email protected] (z rusko domeno), navajajo hrvaški mediji.

V e-poštnem sporočilu je bilo med drugim napisano, da je pošiljatelj “rojen, da ubija” ter “vsi boste umrli”, je razvidno iz posnetka zaslona, ki ga je objavil Index.hr.

Prijave o domnevno nameščenih eksplozivnih sredstvih so policisti prejeli vsaj za tri trgovinske centre: “City Center One East”, “Garden Mall” in “Family Mall”. Nekaj po 10. uri so zaokrožile neuradne informacije, da sta bila evakuirana tudi centra “Designer Outlet” in “Arena Center”. Malo pred 13. uro je bila zaključena preiskava v “Areni Centru”.

Po informacijah hrvaške N1 so vsi nakupovalni centri z izjemo “Arene” ponovno odprli svoja vrata. Tudi ta naj bi sicer kmalu začel delovati.

V središču “City Center One East” so sicer v telefonskem pogovoru za Dnevnik.hr okrog 10.30 dejali, da je središče odprto in da obratuje normalno. Prijav o bombah niso želeli komentirati.

Hrvaški policisti so popoldan sporočili, da so skupno prejeli 11 prijav o morebitnih eksplozivnih napravah v več trgovskih centrih in drugih javnih objektih v Zagrebu. Dodali so, da dosedanji ukrepi niso potrdili verodostojnosti prejetih prijav, torej je šlo za lažne prijave.

Današnje prijave o bombah niso edine v zadnjem času. Konec aprila je policija prejela prijavo o bombi v nakupovalnem središču “Arena center”, a pri preiskavi niso našli razstreliva. Lažno prijavo nameščene bombe so maja preiskovali tudi v središču “Avenue Mall”.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!