Igralski pari, ki se kljub odlični kemiji pred kamerami v resnici niso prenesli

Magazin 09. Maj 202411:52 1 komentar
Patrick Swayze, Jennifer Grey
Patrick Swayze in Jennifer Grey (Foto: PROFIMEDIA)

Filmske zvezde imajo včasih tako neverjetno kemijo, da je težko verjeti, da v resničnem življenju niso ljubimci ali prijatelji.

V nadaljevanju predstavljamo nekaj najbolj znanih igralcev in igralk, ki so na velikem platnu igrali pare ali prijatelje, v resničnem življenju pa se niso razumeli.

Harrison Ford in Sean Young: Blade Runner
Foto: PROFIMEDIA

Harrison Ford in Sean Young: Iztrebljevalec (Blade Runner)

Po poročanju Far Out sta se Harrison Ford in Sean Young na snemanju Iztrebljevalca (Blade Runnerja) sovražila, vendar ni znano, zakaj.

Mnogi menijo, da je konflikt nastal zaradi drugačnega pristopa do dela. Poleg tega se ne Ford ne Young nista strinjala z režiserjem Ridleyjem Scottom o pogojih na snemanju.

Fordu ni bilo všeč, da mora preživeti 50 noči na dežju, da posname en prizor, Young pa je dejala, da se je režiser razjezil nanjo, ko mu je rekla, da ne želi biti v razmerju z njim.

Ryan Gosling in Rachel McAdams
Foto: PROFIMEDIA

Ryan Gosling in Rachel McAdams: Beležnica (The Notebook)

Ryan Gosling in Rachel McAdams sta utelešala enega najslavnejših filmskih parov vseh časov, a kljub odlični kemiji je bil njun odnos v zakulisju tako slab, da je moral posredovati režiser Nick Cassavetes.

Igralca sta se tako prepirala, da je Gosling v nekem trenutku prosil režiserja, naj zamenja glavno igralko, ker ni mogel sodelovati z McAdams v enem prizoru. A nato je sledil preobrat: igralca sta očitno s kričanjem spravila veliko jeze iz sebe, kar jima je omogočilo, da sta vendarle premostila razlike. Celo tako dobro, da sta za kratek čas postala par tudi v resničnem življenju.

Tommy Lee Jones in Jim Carrey
Foto: PROFIMEDIA

Tommy Lee Jones in Jim Carrey: Batman za vedno (Batman Forever)

Tommy Lee Jones in Jim Carrey sta odigrala zlikovca Two-Face in Riddlerja v filmu Batman za vedno in prejela veliko pohval za svoje nastope. Toda njun odnos je bil poln napetosti, saj Jones ni prenesel Carreyja.

“Natakar mi je rekel: ‘Slišim, da delaš s Tommyjem Leejem Jonesom. Tamle v kotu sedi in večerja.’ Stopil sem do njega in rekel: ‘Hej, Tommy, kaj dogaja?’ V tistem trenutku je prebledel,” se je med intervjujem spominjal Carrey, poroča The Hollywood Reporter.

“Tresel se je od besa, kot da bi sanjaril o tem, da me bo ubil ali kaj podobnega. Objel me je in rekel: ‘Sovražim te. Res te ne maram.’ Vprašal sem ga: ‘V čem je problem?’ in se usedel za njegovo mizo, kar verjetno ni bilo pametno, odvrnil pa je: ‘Ne odobravam tvojega norčevanja,'” je dodal igralec.

Marlon Brando in Sofia Loreen
Foto: PROFIMEDIA

Sophia Loren in Marlon Brando: Grofica iz Hongkonga (A Countess from Hong Kong)

Sophia Loren je v svojih spominih Včeraj, danes, jutri: Moje življenje razkrila, da se z Marlonom Brandom nista razumela na snemanju romantične komedije v režiji Charlieja Chaplina. Igralka je povedala, da jo je Brando začel otipavati, zaradi česar je začela kričati nanj.

“Kar naenkrat je položil roke name. Obrnila sem se in začela kričati nanj, kot mačka, ko ji stopiš na rep. Rekla sem mu: ‘Nikoli več si ne drzni narediti česa takega. Nikoli več,'” poroča Independent. “Ko sem ga pogledala, je bil videti tako majhen in nemočen, kot žrtev lastnih dejanj. Tega nikoli več ni naredil, a po tem je bilo z njim zelo težko delati.”

Tom Hardy in Charlize Theron
Foto: PROFIMEDIA

Tom Hardy in Charlize Theron: Pobesneli Max: Cesta besa (Mad Max: Fury Road)

Novinar Kyle Buchanan je v knjigi Blood, Sweat & Chrome: The Wild and True Story of Mad Max: Fury Road opisal konflikt med Tomom Hardyjem in Charlize Theron v filmu Pobesneli Max: Cesta besa.

Theron in preostali člani filmske ekipe so se pritoževali nad Hardyjevim neprofesionalnim vedenjem, ki je vključevalo vsakodnevno zamujanje na snemanje. Nekoč je Hardy zamudil več kot tri ure, medtem ko so ga njegovi kolegi čakali v puščavi, kjer je potekalo snemanje.

Ko se je končno pojavil na snemanju, mu je Theron rekla, da je nesramen, in naročila producentom, naj mu zaračunajo tisoč dolarjev za vsako minuto zamude. Hardy in Theron se nista hotela niti pogledati, ko nista bila pred kamerami.

Bette Davis in Joan Crawford
Foto: PROFIMEDIA

Bette Davis in Joan Crawford: Kaj se je zgodilo z Baby Jane? (Whatever Happened to Baby Jane?)

Prepir med Bette Davis in Joan Crawford je bil tako legendaren, da je navdihnil prvo sezono serije Feud. Igralki sta bili več let tekmici, edini film, pri katerem sta sodelovali, pa je bil psihološki triler Kaj se je zgodilo z Baby Jane?.

Po poročanju portala Entertainment Weekly sta se zvezdnici filma tako sovražili, da se je vse skupaj stopnjevalo tudi v fizični obračun. V enem prizoru je Davis tako močno oklofutala Crawford, da je igralka potrebovala šive. Prav tako so se v Hollywoodu pojavile govorice, da je Crawford nosila pas z utežmi, ko jo je morala Davis vleči med snemanjem, ker je vedela, da ima Davis težave s hrbtom.

Leonardo DiCaprio in Claire Danes
Foto: PROFIMEDIA

Leonardo DiCaprio in Claire Danes: Romeo in Julija

Po poročanju portala Screenrant se glavna igralca na snemanju ene najbolj romantičnih zgodb vseh časov za kamero nista pretirano marala.

Claire Danes je bila kljub rosnim sedemnajstim letom na snemanju popolna profesionalka in ni prenesla nezrelega vedenja Leonarda DiCapria, ki se je med snemanjem šalil in ni zmogel dolgo ostati vživet v lik. Težave so bile vzajemne, saj je on za njo menil, da je bila preveč “zategnjena” in se med snemanjem ni znala zabavati.

Patrick Swayze in Jennifer Grey
Foto: PROFIMEDIA

Patrick Swayze in Jennifer Grey: Umazani ples (Dirty Dancing)

Oboževalce filma Umazani ples je navdušila mladostna energija Jennifer Grey v vlogi Baby.

Njeno hitro se spreminjajoče razpoloženje pa je po poročanju portala Screenrant jezilo njenega soigralca Patricka Swayzeja, ki je igro in ples jemal zelo resno. Njena neresnost in nezmožnost ostati v liku je resno načela njegovo potrpljenje, vendar se mu je uspelo pred kamero zadržati in ob njenih norčijah ostati v liku.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje