Indija razmišlja, da bi močno posegla na trg kriptovalut

Svet 23. Nov 202118:25 1 komentar
Davek na kriptovalute
Dado Ruvic/REUTERS

Indijska vlada namerava sprejeti zakon, s katerim bo prepovedala vse zasebne kriptovalute v Indiji in ustvarila ogrodje za digitalno valuto, ki bo podprta s strani centralne banke, so danes sporočili iz indijskega parlamenta.

Predlog zakona bo sicer omogočal nekatere izjeme za spodbujanje tehnologije kriptovalut, je navedeno v parlamentarnem biltenu o prihodnjih dejavnostih, vendar več podrobnosti o predlagani zakonodaji ni bilo objavljenih, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Minuli teden je indijski premier Narendra Modi opozoril, da bitcoin predstavlja tveganje za mlajše generacije in bi lahko “pokvaril našo mladino”, če bi se znašel v napačnih rokah.

Indijski kripto trg doživlja razcvet

Indijski trg kriptovalut doživlja razcvet, odkar je vrhovno sodišče aprila lani odpravilo prejšnjo prepoved. Po podatkih raziskave družbe Chainalysis je v zadnjem letu zrasel za več kot 600 odstotkov.

Med 15 in 100 milijoni prebivalcev tretjega največjega azijskega gospodarstva naj bi imelo v lasti za več milijard dolarjev kriptovalut. Njihove naložbe zdaj čaka negotova prihodnost, izpostavlja AFP.

Indijska centralna banka je junija sporočila, da si prizadeva do konca leta uvesti lastno digitalno valuto, hkrati pa je opozorila, da ima “resne pomisleke” glede zasebnih kriptovalut, kot so bitcoin, ethereum in druge.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje