Indijo pretresa grozovit umor, protestniki zahtevajo najstrožjo kazen

Svet 25. Nov 202211:01 0 komentarjev
indija, protest, umor
PROFIMEDIA

Grozovit umor je indijsko javnost spravil na noge. Mlad moški je umoril in razkosal partnerico in njene dele puščal v različnih delih mesta. Protestniki zanj zahtevajo obešanje, še dodatno pa olje na ogenj priliva intenzivna medijska gonja, ki pogosto uporablja nepreverjene in neresnične informacije.

Indijo zadnjih nekaj dni pretresajo informacije o “grozovitem umoru”, poroča BBC.

Policija v New Delhiju je namreč aretirala moškega po imenu Aftab Poonawala zaradi umora partnerice Shraddhe Walkar, s katero je živel zadnja tri leta. Po navedbah BBC naj bi jo razkosal na več deset delov, jih za več mesecev shranil v svojem hladilniku in se kosov nato vsakega posebej znebil tako, da jih je odvrgel v različnih delih mesta.

Poonawala je trenutno v priporu. Na sodišču se je zagovarjal z besedami, da “karkoli se je zgodilo, je bilo storjeno v afektu in ni bilo namerno”. Policija trdi, da je Indijec krivdo za umor priznal, njegov odvetnik pa to zanika, še piše BBC.

Kot poroča BBC, je indijska javnost nad umorom pretresena. Protestniki na ulicah sežigajo Poonawalovo podobo in zanj zahtevajo najstrožjo kazen – obešanje.

indija, protest, umor
PROFIMEDIA

Medijsko poročanje o primeru “izjemno neodgovorno”

Od prejšnjega tedna, ko se je izkazalo, da je pogrešana 27-letnica umrla, javnost pretresajo šokantne podrobnosti umora, mnoge od njih nepotrjene in nepreverjene. Indijski mediji o zgodbi obsežno pišejo in poročajo, novičarske spletne strani bralcem ponujajo aktualne novice o primeru in jih posodabljajo iz ure v uro.

indija, umor, policist
PROFIMEDIA

Odvetnike, aktiviste in bivše policijske uradnike takšno medijsko poročanje o primeru skrbi. Eden od njih, nekdanji direktor policije Vikram Singh, je poročanje označil za izjemno neodgovorno. “Sprotno poročanje in komentiranje je škodljivo za primer in nespoštljivo do pokojne,” je dejal za BBC.

Zaradi množice informacij je težko razbrati, katere od njih so resnične in katere ne, dodaja BBC.

Par naj bi se, kot piše BBC, spoznal leta 2018 s pomočjo aplikacije za zmenke. Pogosto naj bi se prepirala, po navedbah prijateljev para naj bi Poonawala partnerico zlorabljal. Ta podatek potrjuje tudi na roko napisan listek, ki se je nedavno pojavil kot dokazni material. Na njem je sporočilo iz leta 2020, v katerem se je Walakar bombajski policiji pritožila, da jo je njen partner pretepel in ji grozil, da jo bo ubil in razrezal na kose.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!