Italijanka, ki v Benetkah opozarja na žeparje, sama postala žrtev kriminala

Svet 19. Avg 202320:11 0 komentarjev
YouTube

Italijanka Monica Poli, ki s svojim prodornim glasom po beneških ulicah kriči in opozarja pred žeparji, je postala žrtev tega, proti čemur se bori. Pred kratkim ji je nepridiprav iz rok iztrgal mobilni telefon.

Če uporabljate TikTok, verjetno poznate Italijanko, ki po beneških ulicah kriči: “Attenzione, Pickpocket!” (pozor, žeparji op. a).

S tem turiste opozarja pred žeparji, nepridiprave, ki kradejo denarnice, pa spravlja v zadrego zato jim ne preostane drugega, kot da se umaknejo. A 57-letna Monica Poli je postala žrtev tega, proti čemu se bori – ukradli so ji mobilni telefon.

Po poročanju portala Gazzettina ji je moški iztrgal telefon iz rok, ko je hodila po postaji Piazzale Roma. Moški je nato pobegnil.

Kot smo že pisali, je Italijanka prava zvezda na TikToku, predvsem se je marsikomu vtisnila v spomin zaradi svojega donečega glasu, številni pa so njeno opozorilo začeli uporabljati kot glasovno podlago za svoje šaljive objave na omenjenem družbenem omrežju.

Poli je del skupine, znane kot Cittadini Non Distratti, katere člani hodijo po mestu in kričijo na ljudi, za katere menijo, da so tatovi, ki turistom iz žepov in torbic kradejo denarnice, potne liste in druge predmete. Včasih domnevne žeparje prijavijo tudi policiji. Po poročanju medijev je bila skupina v letu 2019 zaslužna za tretjino aretacij vseh žeparjev v Benetkah.

Skupina je aktivna že desetletja, šele pred kratkim pa se je pridružila TikToku in Instagramu, kjer ji sledi več 100.000 uporabnikov – predvsem zaradi prepoznavnega glasu Poli. Njena opozorila pred žeparji so namreč na spletu postala viralna. V posnetkih, ki jih je skupina objavila na TikToku, se Poli običajno premika v gneči in se dere ter tako pritegne pozornost mimoidočih z opozorilom pred tatovi. V nekaterih posnetkih je mogoče celo opaziti potencialne tatove, ki bežijo pred njeno kamero. Drugi, ki so bili na videz ujeti pri dejanju, pa dvignejo torbe ali klobuke, da bi zakrili svoje obraze.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!