Italijanskega mafijca po 20 letih prepoznali na Googlovih zemljevidih in ujeli

Svet 06. Jan 202217:56 > 20:35 0 komentarjev
Gioacchino Gammino
Google Street View

Po 20 letih so italijanski policisti le ujeli mafijca Gioacchina Gammina. Preboj v iskanju so dosegli s pomočjo uličnega pogleda na Googlovih zemljevidih, kjer so prepoznali 61-letnika.

Gioacchina Gammina so policisti ujeli v majhnem španskem mestu Galapagar v Španiji blizu Madrida. Italijanski mafijec se je pred tem kar 20 let pred oblastmi uspešno skrival, italijanski policisti pa so ga izsledili s pomočjo slik na zemljevidu Googla, poroča CNN.

Na sliki na zemljevidu je vidna prodajalna s sadjem, pred katero se pogovarjata mlajši in starejši moški. Italijanski policisti so ob pogledu na slednjega posumili, da bi lahko bil Gammino, nekdanji član sicilijanskega mafijskega klana Stidda.

Slika z ulice in brazgotina na obrazu

Ob nadaljnji preiskavi so ugotovili, da je Gammino v Španiji živel pod lažnim imenom. Ustvaril si je novo življenje, se poročil in delal kot kuhar, kasneje pa je odprl svojo trgovino s sadjem in zelenjavo. Preiskava je trajala dve leti, Gammina pa so policisti prepoznali po brazgotini na obrazu. Nato so ga aretirali s pomočjo španskih policistov.

“S pomočjo Googlovega uličnega pogleda nam je uspelo potrditi domneve,” je dejal Nicola Altiero, namestnik direktorja italijanske policijske enote za boj proti mafiji.

Gammina so iskali zaradi umora in drugih kaznivih dejanj, leta 2002 pa je pobegnil iz rimskega zapora. Trenutno je 61-letnik v španskem priporu, Italijani pa upajo, da se bo vrnil “domov” do konca februarja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!