Italijanski evroposlanki zasegli dobrih 170 tisoč evrov zaradi suma goljufije

Svet 27. Feb 202315:47 1 komentar
Evropski parlament
Yves Herman/REUTERS

V okviru preiskave morebitne goljufije so italijanski evropski poslanki Stefanie Zambelli in njenim štirim asistentom zasegli dobrih 170 tisoč evrov premoženja.

Evropsko javno tožilstvo (EPPO) je sporočilo, da je v okviru preiskave morebitne goljufije v zvezi s poslanskimi nadomestili zaseglo približno 170.000 evrov premoženja poslanke Evropskega parlamenta Stefanie Zambelli in njenih štirih asistentov.

Štirje asistenti evropske poslanke so obtoženi, da niso opravljali dela, povezanega s funkcijo, za katerega so bili najeti, svoje dejavnosti pa naj bi Evropskemu parlamentu lažno dokumentirali. Prav tako so navajali napačne podatke o svoji izobrazbi in strokovnem znanju, najmanj eden od asistentov pa naj bi tesno povezan z Zambelli.

Evropska poslanka je obtožena, da se je okoristila z zneski, ki jih je Evropski parlament izplačeval za delo njenih asistentov. Skupna ocenjena škoda pa znaša približno 172.000 evrov, je sporočil EPPO. Na podlagi ugotovitev EPPO je italijanska finančna policija že v četrtek zasegla njihove bančne račune in številne luksuzne avtomobile.

Preberite še: Afera Katargate: belgijskega evroposlanca obtožili zaradi korupcije

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje