Italijo prizadelo silovito neurje z orkanskim vetrom in točo, več poškodovanih

Svet 21. Jul 202319:26 0 komentarjev
Nevihta v Italiji
Posnetek zaslona/@vatsalshivendra/TWITTER

Sever Italije je prizadelo silovito neurje z dežjem, orkanskim vetrom in točo ter celo tornadom v Milanu. Neurje je ruvalo drevesa, poplavljalo in odkrivalo strehe. Najhuje je bilo v Lombardiji, o neurju so poročali tudi iz Benečije (Veneto). Poškodovanih je bilo več ljudi.

Po poročanju časnika Corriere della Sera je Lombardijo že ponoči prizadel silovit val slabega vremena z ekstremnimi pojavi, kot je toča, ki je bila večja od teniških žogic. Na severovzhodu Milana pa se je zjutraj pojavil vihar, nekakšen tornado, ki so ga posneli prebivalci med krajema Cernusco sul Naviglio in Gessate. Gasilci so opravili okoli 110 intervencij zaradi poplav, podorov in podrtih dreves.

Poročali so tudi o poškodovanih ljudeh, pa tudi o škodi na avtomobilih in hišah ter zaprtih cestah zaradi podrtih dreves in drugi škodi. Dve osebi sta bili poškodovani v okolici Brescie. Na območju Bergama, kjer je orkanski veter ruval drevesa, pa so bile poškodovane štiri osebe, med njimi dva otroka, ko je na njihov avto padlo drevo.

V Lombardiji je neurje povzročilo veliko škode tudi na pridelkih. V Mantovi je neobičajno velika toča uničila pridelek na poljih koruze, soje in paradižnika. Prizadeti so bili tudi nasadi lubenic, melon in buč. V Benečiji pa so v Veroni moškega, ki ga je med sprehodom po mestu sredi neurja zadela strela, huje poškodovanega prepeljali v bolnišnico.

Benečijo je sicer danes znova prizadelo neurje, potem ko je v torek močan veter ruval drevesa in povzročil gmotno škodo, v sredo pa so bili v silovitem neurju s točo poškodovani ljudje in uničeni pridelki. Po podatkih lokalnih oblasti so današnje nevihte povzročile manj škode.

Izjemno slabo vreme je sicer posledica vročinskih valov, ki so v zadnjem času zajeli Italijo tako kot večji del severne poloble. Po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa je v naslednjem tednu napovedano še eno obdobje hude vročine.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!