Izdali še nikoli slišano pesem Tošeta Proeskega (VIDEO)

Magazin 31. Jan 202412:56 0 komentarjev
Toše Proeski
Toše Proeski na koncertu v Skopju septembra 2007 (Foto: PROFIMEDIA)

Pred skoraj sedemnajstimi leti je v prometni nesreči na hrvaški avtocesti umrl Toše Proeski, obetavni makedonski pevec, ki si je utiral pot na mednarodno glasbeno sceno. Pred kratkim je izšla njegova zadnja pesem, ki jo je posnel pred smrtjo.

V svoji bogati glasbeni karieri je Toše Proeski osvojil srca številnih oboževalcev po vsej nekdanji Jugoslaviji, za seboj pa je pustil tudi veliko nedokončanih pesmi, ki po njegovi smrti nikoli niso bile objavljene.

Znani makedonski radijski voditelj, DJ in producent Kiril Zarlinov, bolj znan kot DJ Eric Fox, pa se je s pomočjo umetne inteligence odločil dokončati in zmontirati studijski posnetek, ki mu ga je, kot pravi, “zaupal” prijatelj Toše. Gre za pesem, ki nosi naslov Kažu da vreme leči sve (Pravijo, da čas zaceli vse).

Prvi demo posnetek je nastal septembra 2004 v Zarlinovem domačem studiu. Proeski bi 25. januarja praznoval 43. rojstni dan, Zarlinov pa se je ob tej priložnosti odločil, da pesem podari vsem oboževalcem Proeskega, da njegov lik in delo ne bosta nikoli pozabljena, piše Index.hr.

Video je posnel Studio 35, ki je svetovno znan po snemanju videospotov za najbolj znane svetovne zvezde, kot so Ariana Grande, David Guetta in Ed Sheeran.

“Pred 43 leti je na svet prišel fant, ki se je s svojim čarobnim glasom, karizmo, šarmom, skromnostjo, prijaznostjo in človečnostjo dotaknil milijonov src. Ali čas res pozdravi vse? Zdi se, da čas nikoli ne zaceli ničesar. Človek se preprosto navadi živeti s to bolečino. Še naprej živimo z njegovo glasbo, ki vzbuja močna čustva, ponosni smo na njegove glasbene dosežke, spremljamo njegovo humanitarno delo in imamo odgovornost ohranjati in negovati spomin nanj,” je povedal Zarlinov.

Prisluhnite zadnji pesmi Tošeta Proeskega, ki mu je nikoli ni uspelo objaviti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!