Preden je letalo s štirimi potniki na Hrvaškem izginilo, je poslalo SOS

Svet 29. Maj 202214:55 > 21:41 0 komentarjev
Letalo cessna 182
Profimedia

Vodstvo hrvaške civilne zaščite je sporočilo, da je izginilo letalo, ki je vzletelo iz Splita. Sprva se je razširila novica, da so na letalu štirje madžarski državljani, kasneje pa je policija sporočila, da je pilot Švicar, med potniki pa naj bi bila dva državljana Nemčije in državljan Hrvaške. Iskanje izginulega letala se nadaljuje.

Na Hrvaškem pogrešajo letalo tipa Cessna 182. Letalo, ki je danes vzletelo iz Splita proti Nemčiji, je z radarja izginilo ob 11.25, ko je bilo na višini 2300 metrov in bližini Plitviških jezer oziroma severno od Rakovice v karlovški občini oziroma županij.

Hrvaški portal Telegram poroča, da so bili na letalu štirje madžarski državljani in da je hrvaška kontrola zračnega prometa prejela njihov klic v sili. Po zadnjih podatkih policije je pilot Švicar, med potniki pa sta bila dva državljana Nemčije in en hrvaški državljan.

Operativni center Civilne zaščite je o koordinatah izginotja obvestil ostale hrvaške pristojne institucije. Karlovška policija je obvestilo prejela ob 11.48. Takoj se je v iskanje letala vključilo 34 policistov, med katerimi so tudi pripadniki specialne in interventne policije, poročajo hrvaški mediji. Policija si je pri iskanju pomagala tudi s psi in brezpilotnim letalnikom, poročajo hrvaški mediji, vendar je bil ta zaradi slabih vremenskih razmer precej nekoristen.

Precej veliko območje preiskuje več kot sto policistov in članov gorske reševalne službe. Zaradi slabih vremenskih razmer ne morejo izkoristiti vseh virov, na primer helikopterja. Tudi dron jim zaradi oblakov in nalivov ni v veliko pomoč, je povedal načelnik gorske reševalne službe Josip Granić. Teren, ki ga preiskujejo, pa je zahteven, hribovit in precej poraščen, je dodal.

Operativne sile na terenu koordinira karlovški center civilne zaščite.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!