Shujšala 38 kilogramov: “Vse zahvaljujoč eni napravi”

Navdih 30. Apr 202409:46 0 komentarjev
Foto: Zajem zaslona/TikTok

Amanda Hinds iz New Jerseyja je za mnoge, ki se spopadajo z odvečnimi kilogrami, pravi navdih. Kako je izgubila 38 kilogramov in uresničila svoje sanje?

31-letna Amanda Hinds iz New Jerseyja je razkrila, kako je izgubila 38 kilogramov. Vedno si je želela postati vaditeljica v fitnesu in to je zdaj tudi postala.

Amanda je nekoč oboževala šport, a kot mnogi med nami je tudi ona izgubila motivacijo med pandemijo, ko so bile telovadnice zaprte. Spomladi leta 2021 je bila na točki, ko se je že komaj premikala, a odločena, da spremeni svoje življenje.

“Po covidu sem odšla na dopust in nisem mogla niti hoditi. Noge so me bolele od hoje. Moje fizično stanje je bilo zelo slabo,” je povedala. “Šla sem k zdravniku in videla, da sem se v enem letu zredila za 45 kilogramov. Nisem mogla verjeti. Bila sem tako razočarana nad sabo.”

Junija 2021 se je odločila, da je tega dovolj. Tehtala je 136 kilogramov, a z vadbo kaj kmalu shujšala na 111 kilogramov. “Obožujem kolesarjenje! Poiščite nekaj, kar vam je všeč, in vztrajajte pri tem,” je zapisala sledilcem, ki spremljajo njeno preobrazbo.

@selflovecycle 300 to 245 (and counting) I love cycling! Find something you love and stick with it. #peloton #onepeloton #weightlosscheck #weightlosstransformation #weightlossjouney ♬ Own brand freestyle transition – Beautee

Meritve kažejo, da človek, ki tehta 56 kilogramov, v pol ure intenzivnega kolesarjenja na sobnem kolesu “pokuri” okoli 315 kalorij. Če tehta 70 kilogramov, pa že 278 kalorij. Tisti s 84 kilogrami v pol ure intenzivnega kolesarjenja na sobnem kolesu izgubi celo 441. Če kolesarite z zmernim tempom, se število porabljenih kalorij zmanjša za 200 do 300, a je učinek še vedno opazen.

Hinds je skrbno sledila svojemu načrtu, delala je majhne korake in se osredotočila na vsak dan posebej. Sčasoma je nabrala dovolj samozavesti, da se je odločila, da se prijavi za inštruktorico sobnega kolesa. To je tudi postala.

S svojim delom ne le motivira, ampak tudi navdihuje druge, da se odločijo za zdrav način življenja. Njena zgodba ni le zgodba izgubi teže, ampak tudi o pridobivanju samozavesti in notranje moči.

Hinds pa se ni ustavila le pri kolesarjenju. Začela je tudi teči in se celo prijavila na polmaraton. “Če bi mi lani rekli, da bom tekla eno uro, ne bi verjela. Vsekakor sem ponosna nase, kar zadeva kondicijo,” je zaključila.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!