Izrael izvedel zračne napade v Siriji

Svet 02. Jul 202309:46 3 komentarji
Sirija
PROFIMEDIA

Izrael je danes izvedel zračne napade v Siriji v bližini mesta Homs, ki je pod nadzorom sirskih vladnih sil, so poročali sirski državni mediji. Napade je kasneje potrdila tudi izraelska vojska, ki je sporočila, da je odgovorila na raketno obstreljevanje iz Sirije.

Po poročanju sirske državne tiskovne agencije Sana, ki se sklicuje na vire v sirski vojski, je izraelska vojska napade iz zraka napadla cilje blizu mesta Homs, ki je okoli 20 oddaljeno od meje z Libanonom. Po navedbah agencije je sirska zračna obramba prestregla nekaj raket, izraelski napadi pa so povzročili tudi gmotno škodo.

Da je izvedla napade, je kasneje davi potrdila tudi izraelska vojska. Kot so pojasnili, je šlo za odgovor na izstrelitev protiletalske rakete iz Sirije na izraelsko ozemlje, cilj napada pa je bila protiletalska obramba v Siriji. Dodali so, da so izraelska letala zadela tudi dodatne cilje na območju.

Sirski observatorij za človekove pravice s sedežem v Londonu je sporočil, da je bilo tarča napadov na severovzhodu Homsa skladišče orožja šiitskega gibanja Hezbolah.

Izrael je sicer od začetka državljanske vojne v Siriji, ki divja od leta 2011, po navedbah AFP izvedel več sto napadov na sirsko ozemlje. Napadi so bili usmerjeni predvsem proti silam, ki jih podpira Iran, borcem Hezbolaha ter položajem sirske vojske.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje