Izraelska letala zadela štiri Hamasova skladišča orožja

Svet 22. Avg 202112:36 0 komentarjev
Palestinci na protestu ob meji
Mohammed Salem/REUTERS

Po spodadih v bližini meje na vzhodu Gaze so izraelska letala napadla več ciljev islamskega gibanja Hamas in zadela štiri Hamasova poslopja za proizvodnjo in skladiščenje orožja.

Po spopadih med izraelskimi vojaki in palestinskimi protestniki v bližini meje na vzhodu Gaze so izraelska letala napadla več ciljev islamskega gibanja Hamas. Kot je sporočila izraelska vojska, so njihova letala zadela štiri Hamasova poslopja za proizvodnjo in skladiščenje orožja.

Ministrstvo za zdravje v Gazi je medtem v soboto sporočilo, da je bilo pred tem ob spopadih z izraelskimi vojaki ranjenih 41 protestnikov, od tega 22 otrok, med katerimi sta dva v kritičnem stanju. Po navedbah izraelske vojske pa je v kritičnem stanju tudi njihov obmejni policist.

Po navedbah izraelske vojske se je okoli 100 Palestincev približalo ograji na meji in na vojake metalo eksplozivna sredstva, ti pa so jih s streli poskušali razgnati.

Hamas v petek pozval k protestom

Pred tem so palestinski skrajneži po navedbah Izraela v ponedeljek na območje južnega Izraela izstrelili raketo. Gre za prvo raketo po oboroženem spopadu maja letos, v katerih je po uradnih podatkih na izraelski strani umrlo 13, na palestinski pa 255 ljudi.

Palestinci na protestu ob meji
Mohammed Salem/REUTERS

Hamas je v petek namreč pozval k protestom v bližini meje, s katerimi bi zaznamovali 52. obletnico požara v mošeji Al Aksa. V tem času leta 1969 je namreč moški z duševnimi težavami podtaknil požar, ki je uničil dele mošeje.

Tempeljski grič, kjer stoji mošeja Al Aksa, je tretji najsvetejši kraj za muslimane, obenem pa je tudi judovski sveti kraj, saj sta tam stala dva judovska templja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!