Izraelske sile na Zahodnem bregu ubile tri Palestince

Svet 09. Mar 202309:03 1 komentar
Izrael na Zahodnem bregu ubil 3 Palestince
Raneen Sawafta/REUTERS

Na Zahodnem bregu so znova potekali spopadi. Izraelske sile so ubile tri Palestince, za katere pravijo, da so začeli streljati prvi.

Izraelske sile so v mestu Džabi na okupiranem Zahodnem bregu ubile tri Palestince, stare od 22 do 26 let, je sporočilo palestinsko ministrstvo za zdravje.

Izraelske oblasti trdijo, da so Palestinci prvi začeli streljati. Po besedah izraelske policije so bile posebne enote v spremstvu vojakov napotene v Džabi, da bi aretirale osumljence, vpletene v strelske napade na izraelske vojake.

“Med operacijo so iz avtomobila moški začeli streljati na policiste. Ti so odgovorili s streljanjem in ubili tri oborožene moške v avtomobilu, vsi naj bi bili pripadniki skrajne skupine Islamski džihad. V vozilu so našli tudi več kosov orožja in eksplozivnih naprav,” je še pojasnila policija.

Izraelski minister za nacionalno varnost Itamar Ben Gvir se je medtem zahvalil policistom, ker so “odstranili podle teroriste”.

Racije se dogajajo dva dni po tem, ko so izraelske sile v raciji v bližnjem begunskem taborišču Dženin ubile šest Palestincev. Ranjenih je bilo 26 ljudi, med njimi trije huje. Med racijo sta lažje poškodbe utrpela dva izraelska vojaka.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje