900 zaposlenih je odpustil kar po Zoomu

Svet 07. Dec 202115:48 > 08. Dec 2021 07:25 0 komentarjev
zoom
PROFIMEDIA

Vishal Garg, izvršni direktor ameriškega podjetja Better.com, ki ponuja hipotekarne kredite, je na spletnem seminarju po Zoomu v sredo sporočil, da družba odpušča približno devet odstotkov delavcev. Tako je več kot 900 zaposlenih, ki so jih poklicali po Zoomu, tik pred prazniki obvestil, da jih odpušča.

“Če ste udeleženec tega sestanka, ste del nesrečne skupine, ki bo odpuščena,” je dejal Vishal Garg, posnetek sestanka pa si je ogledal CNN Business. “Vaše delovno razmerje v podjetju preneha veljati takoj.”

Nato je povedal, da bodo zaposleni dobili elektronsko sporočilo kadrovske službe s podrobnostmi o odpravninah.

“Odpuščanja so zelo neprijetna, zlasti v tem letnem času,” je v izjavi za CNN Business dejal finančni direktor Kevin Ryan. “Z zmanjšano in bolj osredotočena delovno silo bomo napadli radikalno razvijajoč se trg lastništva stanovanj.”

Garg je kot razlog za odpuščanje navedel tržno učinkovitost, uspešnost in produktivnost. Fortune je pozneje poročal, da je Garg zaposlene obtožil, da “kradejo” svojim kolegom in strankam, ker so neproduktivni in delajo le dve uri na dan.

“To je drugič v karieri, da to počnem, in tega ne želim početi. Zadnjič, ko sem to storil, sem jokal,” je Garg povedal ob klicu.

Hipotekarni posojilodajalec, ki ga podpira naložbena družba Softbank, je maja objavil, da gre v javno ponudbo delnic prek t. i. mehanizma SPAC (Special Purpose Acquisition Company – posebno podjetje, namenjeno le zbiranju kapitala na borzi z namenom prevzema določenega podjetja) in je prejšnji teden prejel 750 milijonov dolarjev v gotovini kot del posla.

Garg je svojim zaposlenim že prej poslal elektronsko sporočilo, ki ga je pridobil Forbes.

“Prekleto POČASNI ste. Ste množica NEUMNIH DELFINOV … ZATO PRENEHAJTE. PRENEHAJTE! TAKOJ PRENEHAJTE! SRAMOTITE ME!” je zapisal.

Avtor: Ramishah Maruf, CNN

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!