Kalifornijec na loteriji Powerball zadel milijardo dolarjev

Svet 20. Jul 202312:46 0 komentarjev
Powerball jackpot
PROFIMEDIA

Igralec loterije Powerball je osvojil glavni dobitek v vrednosti milijarde dolarjev (890 milijonov evrov). Dobitno srečko so prodali v majhni trgovini v Los Angelesu.

Igralec loterije Powerball v Kaliforniji v ZDA je v sredo osvojil glavni dobitek v vrednosti milijarde dolarjev, je sporočila loterija. Gre za največji dobitek na tej loteriji od novembra lani in tretji primer, ko je ta presegel milijardo dolarjev. Dobitno srečko so prodali v majhni trgovini v Los Angelesu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

“Kalifornija ima novega Powerballovega milijarderja,” je na Twitterju sporočila loterija v tej ameriški zvezni državi in pojasnila, da je dobitnik oziroma dobitnica edina pravilno izbrala vseh šest številk.

Dodala je, da so zmagovalno srečko, ki stane dva dolarja, prodali v majhni trgovini Las Palmitas Mini Market v Los Angelesu.

Prejemnica ali prejemnik milijardnega dobitka se bo lahko odločil bodisi za izplačilo 558,1 milijona dolarjev v enkratnem znesku, ali pa izbral možnost letnih obročnih izplačil v skupnem znesku 1,08 milijarde dolarjev v 30 letih, pri čemer se vsota vsako leto poveča za pet odstotkov.

Večina dobitnikov se v takšnih primerih sicer odloči za izplačilo v enkratnem znesku. Plačati bo moral tudi 37-odstotni davek.

Novembra lani je neznani dobitnik na Powerballu zadel 2,04 milijarde dolarjev, kar je bil najvišji loterijski dobitek v ZDA doslej. Tudi ta srečka je bila prodana v Kaliforniji.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!