Kaos med predstavo: srbski igralec Sergej Trifunović gledalcu vzel telefon

Svet 09. Feb 202311:37 2 komentarja
Sergej Trifunović
PROFIMEDIA

Filozofska predstava Vlak želi občinstvo spodbuditi k razmišljanju, a vse ni šlo po načrtih ob gostovanju v hrvaškem mestu Reka. Občinstvo je bilo med predstavo zelo glasno, eden od glavnih igralcev pa je na koncu gledalcu vzel telefon.

Vstopnice za predstavo Vlak, v kateri glavni vlogi igrata srbska igralca Vojislav Brajović in Sergej Trifunović, so bile brezplačne in tako se je na gostovanju v hrvaškem mestu Reka zbrala množica ljudi. Predstava je opisana kot filozofska drama o dveh moških, ki se srečata na železniški postaji. Na začetku nekdanji zapornik reši življenje profesorju in ga odpelje v svoje stanovanje. Razpravljata o smislu in nesmislu, možnostih in željah ter vprašanjih, zakaj živimo in zakaj se je profesor poskušal ubiti. Predstava ne ponuja odgovorov na vprašanja, ampak želi občinstvo spodbuditi k razmišljanju.

A očitno je hrvaško občinstvo ta predstava spodbudila k hrupu, ki je motil igralce. Kašlja publike ni bilo mogoče prezreti, piše Večernji list. V nekem trenutku je Sergej Trifunović gledalcu v prvi vrsti pripomnil, naj odpre bonbon, ker to igralcev prav nič ne moti. Nato pa je občinstvu dejal, da naj govorijo le oni, ker jih tako in tako ne more preglasiti. Ko je hodil po parterju, je moškemu, za katerega je bilo jasno, da ga fotografira in snema, vzel telefon, ga vrgel na tla in si prislužil bučen aplavz, navaja Večernji list.

Trifunović je kasneje komentiral, da je večkrat želel prekiniti predstavo. Slab priokus je naslednji dan popravila publika v Zagrebu, kjer se je vse očitno odvilo po načrtih, saj se je Trifunović gledalcem zahvalil za najbolj fantastično izkušnjo na sceni.

Zaradi neprimernega vedenja občinstva je pred nekaj meseci tudi dirigent zagrebške filharmonije David Runc prekinil koncert, saj je nekomu v občinstvu zazvonil telefon.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje