Kaos na beograjskem letališču: velika gneča in kupi kovčkov

Svet 25. Jun 202318:51 1 komentar
Letališče Nikola Tesla Beograd
@IvicaIvanM/TWITTER

Na beograjskem letališču Nikola Tesla je na sprejemu prtljage potnikov, ki letijo z Air Serbia, neobičajna gneča. Kovčkov je toliko, da nekateri niti ne morejo mimo. Vrstijo se pozivi potnikov srbskemu ministru za promet, naj uredi situacijo.

Na letališču Nikola Tesla v Beogradu vlada v zadnjih dneh pravi kaos. Odpovedanih je večje število letov, nepopisna gneča pa je tudi pri prevzemu osebne prtljage. Na družbenih omrežjih so zato zakrožile fotografije in posnetki gneče.

Uporabniki v objavah, ki jih delijo na spletu, označujejo srbskega ministra za gradbeništvo, promet in infrastrukturo Gorana Vesića. Ta je namreč na petkovem sestanku vlade dejal, da mora letališče nujno izvesti vse ukrepe za takojšnjo normalizacijo razmer na letališču.

Pri tem je izpostavil četrtkov dogodek na beograjskem letališču, ko je zaradi tehnične okvare na rentgenskem sistemu nastala velika gneča. Dogodek je označil za nesprejemljiv in dodal, da je vlada Srbije koncesionarju na letališču, francoskemu podjetju Vinci Airports, pripravljena izdati opozorilo, piše nova.rs.

Vesić je predstavnike francoske družbe spomnil, da “imajo svoje obveznosti po koncesijski pogodbi”, in da srbska vlada, ki je izpolnila vse obveznosti iz te pogodbe, pričakuje, da bodo zagotovili dovolj ljudi in da se na letališču vse storitve izvajajo redno in brez dolgega čakanja.

Minister je po navedbah nove.rs od predstavnika podjetja Vinci dobil zagotovilo, da se bo opravičil državljanom Srbije za četrtkov dogodek in da bo normaliziral razmere. Vendar se je danes okvara očitno ponovila.

Vse N1ajboljše: Kaj se dogaja v zakulisju N1?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje