Kaos na izraelskem letališču: nemški kancler stekel do bližnjega zabojnika

Svet 18. Okt 202310:34 4 komentarji
Evakuacija Olaf Scholz
Foto: Robin Alexander (TWITTER)

Na izraelskem letališču Ben Gurion v Tel Avivu so morali v torek zvečer evakuirati letalo, na katerem je bil nemški kancler Olaf Scholz, in sicer zaradi alarma, ki je opozarjal na prihajajoče raketne napade.

Kot poročajo tuji mediji, je moral nemški kancler Olaf Scholz skupaj z delegacijo zapustiti letalo, s katerim so nameravali iz Tel Aviva poleteti proti Kairu zaradi alarma, ki je napovedal bližajoče se raketne napade. Na letalu so bili poleg Scholzevih kolegov tudi nemški novinarji, enemu od njih pa je uspelo narediti posnetke ob evakuaciji.

Novinar nemškega časnika Welt Robin Alexander je na družbenem omrežju X zapisal, da so morali potnike letala evakuirati zaradi nevarnosti zračnih napadov. Ob tem so se potniki zatekli na vzletno-pristajalno stezo, nemškega kanclerja Scholza pa so pospremili v zaklonišče.

“Kancler se ni ulegel na asfalt vzletno-pristajalne steze, ampak je stekel do bližnjega zabojnika. Od tam so ga odpeljali v zaklonišče,” je zapisal. Ob tem je dodal, da so med evakuacijo videli, kako je izraelski sistem protizračne obrambe Iron Dome prestregel dve raketi.

Olaf Scholz je v torek obiskal Izrael, da bi izrazil solidarnost z državo po napadu teroristične skupine Hamas in da bi pomagal pri zmanjšanju napetosti v regiji ter zagotovil humanitarno pomoč palestinskim civilistom v oblegani Gazi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje